Fondul de investitii Lewis Charles Romania, tranzactionat de Bursa AIM a London Stock Exchange, a anuntat ca a platit 26,6 milioane de euro pentru doua terenuri, unul in Mogosoaia si unul in Ploiesti. Fondul de investitii a achizitionat 50% din firma
Fondul de investitii Lewis Charles Romania, tranzactionat de Bursa AIM a London Stock Exchange, a anuntat ca a platit 26,6 milioane de euro pentru doua terenuri, unul in Mogosoaia si unul in Ploiesti. Fondul de investitii a achizitionat 50% din firma SC Gold SPV SRL, pentru 13 milioane de euro. Gold detine un teren de 55.700 de metri patrati in Mogosoaia, potrivit unui comunicat al fondului de investitii, remis LSE.Lewis Charles Romania a precizat ca pe terenul din Mogosoaia va fi dezvoltat un proiect rezidential, la care va participa si firma Alchemy Development Management, cu o participatie de 50%. Demararea proiectului va avea loc la inceputul anului viitor si se va intinde pe o durata de patru ani. 13,6 milioane de euro pentru 99.000 de metri patrati in Ploiesti Totodata, intr-un alt comunicat remis LSE, fondul de investitii a informat ca a achizitionat un teren cu o suprafata de 99.000 de metri patrati in Ploiesti, pentru circa 13,6 milioane de euro. Compania a anuntat ca 86.000 de metri patrati din suprafata totala achizitionata vor fi destinati construirii unui centru comercial, cu posibilitatea amenajarii in viitor a inca 23.000 de metri patrati de spatiu de retail si a unui hotel. Lucrarile de constructie ar urma sa inceapa in luna martie a anului viitor. Lewis Charles Romania a precizat in comunicat ca in momentul de fata se poarta discutii cu mai multe companii dispuse sa inchirieze spatiu in noul centru comercial. Achizitia a fost perfectata prin intermediul firmei Magnolia, detinuta integral de fond, iar dezvoltarea proiectului va reveni firmei Westhill Investments. LCR asteapta profitabilitate dubla din proiectul ploiestean La inceputul lunii august, oficialii fondului de investitii anuntau ca se asteapta ca profitabilitatea proiectului ce va fi dezvoltat in Ploiesti sa fie de 100%. De asemenea, managerii fondului sustineau la acea vreme ca proiectele imobiliare in domeniul rezidential si in cel comercial sunt cele mai atractive datorita valului de investitii care a avut loc odata cu liberalizarea economiei dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007. Cererea de locuinte din Bucuresti in urmatorii opt-zece ani va depasi pragul de 1 milion de unitati, reprezentand apartamente si case, estimau sursele citate. Anul trecut au fost construite la nivel national 20.730 de noi unitati locative, iar aproximativ 14% au fost construite numai in Capitala. Administratorul fondului Lewis Charles Romania este Lewis Charles Securities, companie inregistrata in Guernsey, Insulele Channel. Lewis Charles Securities are experienta in evaluarea oportunitatilor de investitii in domeniul imobiliar, acumulata in administrarea Lewis Charles Sofia Property Fund, care a obtinut in septembrie 2005 aproximativ 52 de milioane de euro pentru plasamente in Bulgaria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.