Luni 24 septembrie e ziua in care Mircea Geoana, presedintele PSD, a anuntat (la fel de hotarat ca si prima oara cand se jura ca motiunea va poposi in Parlament „cel tarziu“ pe 10 septembrie) ca va depune faimoasa, deja, motiune de cenzu
Luni 24 septembrie e ziua in care Mircea Geoana, presedintele PSD, a anuntat (la fel de hotarat ca si prima oara cand se jura ca motiunea va poposi in Parlament „cel tarziu“ pe 10 septembrie) ca va depune faimoasa, deja, motiune de cenzura. Vineri mai erau nevoie doar de 18 semnaturi din cele 118 necesare pentru ca motiunea sa fie validata si acceptata de Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului. Pana acum, nici una dintre motiunile de cenzura nu a fost votata de majoritatea necesara pentru daramarea guvernului. Motiunea lui Geoana are insa ceva aparte: e cea mai ciudata, cea mai profund demagogica, aflata in cea mai flagranta contradictie cu realitatea si care pica in cel mai prost moment posibil. Romania nu se afla in colaps, nu este in criza economica, nu sunt miscari sociale de amploare, nu ne mai alunga saracia in strada, nu se afla in pragul razboiului pentru a fi justificata actiunea unui partid de a darama guvernul.

Cand albul devine negru
Dimpotriva! Realitatea este aceea ca guvernul mer ge bine, dar motiunea sustine ca guverneaza prost. De exemplu, in motiune se spune ca guvernul nu are viziune in ceea ce priveste reforma medicala. Este vorba despre primul guvern care a indraznit sa sparga nucleul de putere securisto-comunist care, pentru beneficiul catorva, producea pagube imense si condamna Sanatatea la promiscuitate profesionala.

Primul guvern care a introdus principiul managementului profesional (cu esecurile punctuale cunoscute), dar si primul care s-a preocupat de starea de sanatate a populatiei in intregime, cel care a facut cele mai mari investitii in infrastructura sanitara si a reusit sa mareasca lefurile din domeniu.
La fel de lipsita de orice temei este critica privind politica din Educatie. Cand vine vorba despre cresterea economica (cea mai mare dintre tarile Uniunii Europene in 2005, 2006 si probabil si in 2007), se spune ca nu se regaseste in cresterea veniturilor populatiei, desi salariile si pensiile, practic,
s-au dublat in cei trei ani de guvernare.

Mobilul motiunii de cenzura


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.