Calin Popescu-Tariceanu - vreau sa-mi apar prietenii. Sa raman, daca se poate, premier (caci e frumoasa viata). In ceea ce priveste motiunea de cenzura, poate sa treaca sau nu, dar nu ma straduiesc. In rest, nu stiu ce vreau.
Emil Boc - vreau s
Calin Popescu-Tariceanu - vreau sa-mi apar prietenii. Sa raman, daca se poate, premier (caci e frumoasa viata). In ceea ce priveste motiunea de cenzura, poate sa treaca sau nu, dar nu ma straduiesc. In rest, nu stiu ce vreau.
Emil Boc - vreau sa aduc PD la guvernare cu sustinere majoritara in Parlament. Altfel, guvernarea nu ma intereseaza. Nu vreau sa fiu premier, dar nu depinde de mine. Ma intereseaza Municipiul Cluj-Napoca. Am batut cu pumnul in masa pentru continuarea constructiei Autostrazii Transilvania si de atunci a inceput cresterea economica. As putea sa fiu multumit de ceea ce am realizat, dar cred ca mai am multe de facut. Insa, spre deosebire de multi altii, pot sa astept.
Mircea Geoana - vreau ceva. Orice, orice. Ceva ce pot sa impart la pesedeii mei ca sa ma mai lase o tura presedinte de partid. Motiunea de cenzura mi-a creat numai probleme. Fie trece, fie nu, eu am o mare problema. Nu am o agenda proprie clara, dar m-ar bucura sa aduc PSD la guvernare cu oricine, poate atunci ma vor asculta macar liderii de filiale.
Gigi Becali - incep sa am probleme. Hagi, Babiuc risca sa-mi aduca o scadere in sondaje. Dan Pavel a plecat. Ce ma voi face in campania pentru Parlamentul European? Ce sa vorbesc eu cu Frunzaverde sau cu Renate Weber? Astia n-au nici 1% din averea mea. Eu sunt roman adevarat. Cu Dumnezeu inainte! Cat despre motiunea de cenzura, nu inteleg ce-mi iese.
Corneliu Vadim-Tudor - Gigi Becali e un analfabet. Cum poate sa aiba apreciere mai buna in sondaje decat mine? Ungurii sunt sparti in doua, despre ce sa mai vorbesc?
Adrian Nastase - trebuie sa pun mana din nou pe PSD. Geoana este slab si manipulabil. Face numai jocurile altora. A dus PSD de la 34% la 18% in numai doi ani. Daca-l mai las inca un an nu mai am ce sa conduc. Vreau sa ma razbun! Am fost lasat singur de multi din cei pe care i-am facut oameni. Nu voi mai face greseala asta.
Theodor Stolojan - as vrea si eu un an de premier. Macar pentru ca am avut un hotel cu acest nume. Si Traian cred ca ma vrea. Sunt cel mai bun. Am fost premier sub Iliescu si m-am inteles cu el, pentru ca l-am ascultat. Acum, sub Basescu, sunt gata sa fac acelasi lucru, sa-l ascult. Vreau ca PLD sa fuzioneze cu PD, pentru ca altfel nu intra in Parlament. Si ar fi bine sa fuzioneze pana in alegerile pentru Parlamentul European ca sa nu zica lumea ca Stolojan a produs un partid de 2%. Motiunea de cenzura trebuie sa treaca, dar nu sa ajungem la anticipate ca altfel raman fara parlamentari.
***
Motiunea de cenzura tulbura apele in mai toate partidele. Si asta pentru ca Dl Geoana a invartit-o in asa fel incat daca va trece, nu va fi un succes al PSD, ci un succes al lui Traian Basescu. Iar daca nu, va deveni un insucces al sau personal, ca efect al incapacitatii de a-si motiva proprii colegi.
De altfel, Mircea Geoana trebuie sa constate ca toate gesturile sale din ultima perioada devin automat succesele altcuiva si, in general, nu ale propriului partid. De la Legea Pensiilor la Motiunea de Cenzura, PSD devine victima a ezitarilor si a lipsei de credibilitate, coerenta si combativitate a liderilor sai actuali.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.