Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) respinge acuzatiile aparute, ieri , in editia electronica a Sunday Telegraph, conform carora romanii din Tandarei care au plecat la munca in Marea Britanie isi castiga banii in cea mai mare parte din f
Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) respinge acuzatiile aparute, ieri , in editia electronica a Sunday Telegraph, conform carora romanii din Tandarei care au plecat la munca in Marea Britanie isi castiga banii in cea mai mare parte din furt, cersetorie sau ajutoare sociale. Sunday Telegraph a publicat un articol, sub titlul “Romanii neaga faptul ca exporta infractori”. “Respingem categoric ideea ca mare parte dintre locuitorii orasului Tandarei care se afla pe teritoriul Marii Britanii se ocupa cu fapte de natura penala. Nu contestam ca unii dintre acestia isi castiga existenta prin alte mijloace decat cele legale, insa in niciun caz nu putem acredita ideea ca situatia reprezinta un fenomen”, se arata intr-un comunicat de remis ieri de IGPR. Astfel, pana in prezent, au fost identificate 18 grupuri si cercetate aproximativ 120 de persoane, din care peste 50 in stare de arest preventiv, pentru trafic de persoane. Orasul Tandarei exporta infractionalitatea, sustine The Sunday Telegraph, argumentand ca acesta a devenit tot mai prosper ca urmare a banilor obtinuti de imigrantii romani din infractiuni comise in Marea Britanie sau in alte tari vest-europene. Tandarei este din ce in ce mai prosper dupa aderarea Romaniei la UE, cand numerosi locuitori s-au mutat in vestul Europei, dintre care zeci de mii in Marea Britanie, unde castiga bani din infractiuni, comenteaza sursa citata. Seful politiei locale, Stan Batlan, sustine ca acestia isi castiga existenta in trei modalitati: “furand, cersind sau profitand de beneficiile (sistemului)”. “Trimit banii acasa, ca si alti imigranti, pentru a-si construi case noi sau pentru a-si cumpara masini luxoase sau alte bunuri”, a precizat el. Batlan a fost vizitat de doua ori de colegi din cadrul Politiei Metropolitane si desfasoara un proiect comun cu politia britanica pentru arestarea romanilor care comit infractiuni in Marea Britanie. Dar, in pofida evidentei necesitati a cooperarii in combaterea infractiunilor tranfrontaliere, primarul din Tandarei, Vasile Sava, neaga ca orasul al carui edil este ar fi exportator de infractiuni in tari ca Marea Britanie, sustine cotidianul britanic.

Numarul romanilor din Belgia s-a triplat fata de 2001
Numarul romanilor inregistrati in Belgia a crescut de trei ori in ultimii sase ani, la fel ca numarul est-europeanilor in general, transmite portalul belgian de stiri RTL Info, citand statistici date publicitatii de Serviciul public federal de economie. La 1 ianuarie 2006, in Belgia erau inregistrati 18.026 de polonezi (fata de 6.928 in 2001), 7.535 de romani (2.391 in 2001), 5.469 de rusi (2.542) si 3.279 de bulgari (1.044).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.