Liderul cubanez, Fidel Castro, a aparut, vineri, in prima sa inregistrare video din ultimele trei luni, punand astfel capat speculatiilor privind starea sa de sanatate. Unele voci sunt "da, este mort, da, va muri maine. Ei bine, sunt aici (...) nimen
Liderul cubanez, Fidel Castro, a aparut, vineri, in prima sa inregistrare video din ultimele trei luni, punand astfel capat speculatiilor privind starea sa de sanatate. Unele voci sunt "da, este mort, da, va muri maine. Ei bine, sunt aici (...) nimeni nu stie momentul in care va muri", a declarat presedintele cubanez, infatisat intr-un fotoliu intr-un spital necunoscut, unde primeste ingrijiri medicale, imbracat intr-un trening Adidas albastru cu alb si rosu, pe care este inscris numele sau. Castro a profitat, totodata, de ocazie pentru a acuza SUA ca au finantat campania prezidentiala cu "acte fara garantie" din cauza lipsei de acoperire a dolarului in aur. "Ieri, euro a urcat la 1,41 de dolari, iar petrolul a atins, cred circa 84 de dolari barilul. Inainte, imi amintesc ca tona costa in jur de 15-16 dolari, nu barilul, care costa doi dolari sau mai putin", a observat el, confirmand astfel ca este la curent cu ultimile stiri. Fidel Castro nu a transmis nici un mesaj, nici o fotografie si nici o inregistrare video de Ziua Nationala a Cubei, la 26 iulie, si nici la 13 august, cand a implinit 81 de ani. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.