Liderul UDMR Marko Bela a declarat ca maghiarii din Romania trebuie sa aiba reprezentare la Bruxelles pentru a dovedi si faptul ca Romania nu este un stat national, potrivit Mediafax. Dupa ce UDMR s-a straduit fara succes sa inlature din Constitutia
Liderul UDMR Marko Bela a declarat ca maghiarii din Romania trebuie sa aiba reprezentare la Bruxelles pentru a dovedi si faptul ca Romania nu este un stat national, potrivit Mediafax. Dupa ce UDMR s-a straduit fara succes sa inlature din Constitutia Romaniei sintagma de „stat national, unitar si indivizibil“, Marko Bela a sustinut ca, in pofida faptului ca exista aceasta definitie in Constitutie, in realitate, Romania nu mai este un stat national, nu este statul unei singure natiuni. Declaratiile au fost facute sambata, la Cluj-Napoca, la Conferinta Nationala a Alesilor Locali ai UDMR. In perspectiva alegerilor europarlamentare, campania electorala a UDMR abunda in declaratii extreme, in conditiile in care voturile etnicilor maghiari se vor imparti cu Laszlo Tokes. Senatorul UDMR Sogor Csaba a afirmat recent ca va milita la Parlamentul European (PE) ca limba maghiara sa devina a doua limba oficiala a statului roman. Pozitia lui Marko Bela a fost sanctionata, ieri, de catre deputatul PSD Vasile Puscas. Acesta ii indeamna pe liderii UDMR sa considere ca Romania a aderat la Uniunea Europeana, si nu la fosta Uniune Sovietica. In plus, Puscas le-a reamintit liderilor UDMR ca au jurat pe aceasta Constitutie a Romaniei.

Tinta pe intreaga Transilvanie
„Sarcina noastra este sa facem cunoscuta Transilvania si Secuimea cum este mai bine pentru noi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.