Procesul de consolidare a industriei computerelor personale se va accelera in perioada urmatoare, iar pe piata vor ramane cativa jucatori majori, a declarat vineri presedintele companiei taiwaneze Acer, Gianfranco Lanci, citat de Reuters. Compania a
Procesul de consolidare a industriei computerelor personale se va accelera in perioada urmatoare, iar pe piata vor ramane cativa jucatori majori, a declarat vineri presedintele companiei taiwaneze Acer, Gianfranco Lanci, citat de Reuters. Compania a fost in ultima perioada deosebit de activa in domeniul achizitiilor, iar in luna august a lansat o oferta de preluare a grupului american Gateway, pentru 710 milioane de dolari. In urma tranzactiei, compania taiwaneza ar putea devansa firma chineza Lenovo si ajunge pe pozitia a treia la nivel mondial in randul producatorilor de computere. Referitor la preluarea Gateway, americanii au anuntat ca isi vor exercita mai intai dreptul de a incerca sa preia compania-mama a producatorului francez de computere Packard Bell, care a fost vizat la randul sau de Lenovo. "Consolidarea din industria PC continua si se va accelera. In industrie vor ramane cativa jucatori majori", a spus Lanci la o conferinta organizata la Madrid.El a adaugat ca, prin preluarea Gateway, Acer va avea dreptul sa cumpere si Packard Bell. "Cred ca vom integra foarte bine cele trei companii", a mai spus Lanci.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.