O informatie senzationala a fost publicata recent de catre revista „Noua arhiva romåneasca”, a Asociatiei Romåne pentru Patrimoniu. Este vorba despre un document domnesc, descoperit de Paul de Alep intr-un sipet al fostului c
O informatie senzationala a fost publicata recent de catre revista „Noua arhiva romåneasca”, a Asociatiei Romåne pentru Patrimoniu. Este vorba despre un document domnesc, descoperit de Paul de Alep intr-un sipet al fostului cneaz al Moldovei, Duma Negru, care ar contine o profetie cu privire la destinul Tarii Moldovei, implicit al Romåniei de astazi. Documentul ar proveni de la Mitropolitul Varlaam, cel care a fost trecut in råndul sfintilor in aceasta vara, adus de la pustnicii de la schitul lui Zosima din Tinuturile Neamtului, cu titlul: 'Prorocii despre vremurile din urma si caderea crestineasca a Moldovei>>

Paul, arhidiacon de Damasc, Alep si al tuturor tarilor arabe (1637-1667) sau, dupa numele arab, Bulos ibn az-Za 'im, insotitor si secretar al tatalui sau, Patriarhul Macarie al Antiohiei (1647), a intreprins in Tarile Romane o lunga calatorie, intre anii 1653-1658, pentru a strange ajutoare materiale pentru Patriarhia Antiohiei. Aceasta datora turcilor 13.000 de piastri. Cu acest prilej, Paul de Alep ar fi descoperit documentul amintit.

In document se spune ca & bdquo;dupa plecarea mitropolitilor fanarioti vor urma oameni nevrednici la scaunul Moldovei, care vor incerca sa vanda dreapta credinta”, amestecata cu „cele papistasesti si paganesti”. Vorbeste apoi despre tradarile dintre oameni si „taieri de sabie intre frati pentru putere si ranguri pamantesti”. „Moldova va fi rupta si impartita dupa bunul gust al puterii de la Rasarit, prin sfaturi marsave si ticaloase, iar „la vremea din urma, o fiara rosie cu multe capete va inghiti intreaga Europa crestina...”

Stricarea obiceiurilor
Documentul face referire la inrairea oamenilor, care „vor strica obiceiurile pamantului, inmultindu-se intre ei ca dobitoacele fara nici o rusine, lepadand Sfanta Taina crestina a nuntii” si care „vor defaima obiceiurile crestinesti, dedan-du-se la tot felul de obiceiuri straine, iar paganii se vor amesteca cu sangele crestinesc”. Despre „domnii pamantului” se spune ca „vor fi oamenii vanduti satanei, care nu vor mai purta grija poporului drept-credincios”, iar „mosiile stramosesti vor fi calcate cu japca si luate de straini dupa bunul lor plac”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.