In cursa pentru Casa Alba, obezitatea este o tema comuna tuturor candidatilor.

Tema este una de mare actualitate in SUA, in conditiile in care obezitatea se extinde ca o veritabila boala contagioasa, iar costurile sunt din ce in ce mai ma
In cursa pentru Casa Alba, obezitatea este o tema comuna tuturor candidatilor.

Tema este una de mare actualitate in SUA, in conditiile in care obezitatea se extinde ca o veritabila boala contagioasa, iar costurile sunt din ce in ce mai mari. 66% dintre americanii adulti sunt supraponderali si la un pas de obezitate, sporind cheltuielile necesare decontarii  serviciilor medicale acordate in bolile cronice provocate de surplusul de kilograme (diabetul, afectiunile cardiovasculare). O persoana supraponderala costa suplimentar sistemul de sanatate 1.000 de dolari, comparativ cu una normoponderala.


PROMISIUNI ELECTORALE. Recent, intr-o conferinta de presa, Bill Richardson promitea ca va lupta zilnic contra obezitatii. De altfel, toti candidatii aflati in cursa electorala vorbesc despre necesitatea de a elimina meniurile hipercalorice din cantinele scolare, de a afisa in restaurante valoarea calorica a meniurilor, de a face periodic analiza nivelului colesterolului etc. Atat candidatii republicani, cat si cei democrati sunt de acord ca obezitatea este un subiect dureros.

Din punctul de vedere al democratilor, obezitatea este un exemplu perfect ce pledeaza pentru ca fiecare american sa beneficieze de servicii medicale, in conditiile in care 47 de milioane de americani nu au asigurari sociale de sanatate.

Si in Europa, obezitatea este o tema la zi. Un studiu prezentat saptamana trecuta la Strasbourg arata ca exercitiile fizice reduc in mod considerabil riscul de obezitate si de boli cardiovasculare la adolescenti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.