Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada 6-15 septembrie, plaseaza PD pe primul loc in intentiile de vot ale romanilor, dar cu un procent mai mic decat cel cu care figura pana acum in sondajele de opinie. a€¢ Barometru
Un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale, in perioada 6-15 septembrie, plaseaza PD pe primul loc in intentiile de vot ale romanilor, dar cu un procent mai mic decat cel cu care figura pana acum in sondajele de opinie. a€¢ Barometru BCS (format pdf)

Conform BCS, la alegerile parlamentare de anul viitor, 34,7% dintre romani ar dori sa voteze PD, 19,2% PSD, 15,7% PNL, 10,1% PNG, 5,1% PRM, 4,7% UDMR, 3,2% PLD si 2,1% PC. Daca s-ar crea Uniunea PD-PLD-PNG, ea ar fi votata de 47,8% dintre respondentii BCS, in timp ce Coalitia PSD-PNL ar primi 30,5% din voturi. Intrebati cum s-a dovedit a fi alianta PSD-PNL din ultimele luni, 35% au spus inutila, 20% daunatoare, iar 18% benefica.

Sondajul BCS mai arata ca 57,5% dintre romani vor ca presedintele Traian Basescu sa declanseze procedurile pentru organizarea unui referendum privind introducerea votului uninominal. In privinta efectelor votului uninominal, 52,2% au spus ca vor ajunge in Parlament doar oamenii cu multi bani, 51,4% au spus ca marii oligarhi isi vor promova oamenii de casa, iar 46,8% au spus ca vor fi mai costisitoare campaniile electorale.  

Sondajul mai arata ca in alegerile pentru Parlamentul European PD ar lua 31,7% din voturi, PSD ar obtine 18,6%, iar PNL 17,8%, daca listele de candidati ar fi deschise de Sorin Frunzaverde (PD), Victor Ponta (PSD) si Teodor Melescanu (PNL). a€¢ Barometru BCS (format pdf)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.