Episcopii catolici din Canada au anuntat excomunicarea unor membri ai grupului cunoscut ca Armata Mariei (a tuturor membrilor dupa alte surse), informeaza site-ul Catholica. Anuntul din 12 septembrie al Conferintei Episcopale Canadiene indica faptul
Episcopii catolici din Canada au anuntat excomunicarea unor membri ai grupului cunoscut ca Armata Mariei (a tuturor membrilor dupa alte surse), informeaza site-ul Catholica. Anuntul din 12 septembrie al Conferintei Episcopale Canadiene indica faptul ca excomunicarile au fost pronuntate de catre Congregatia pentru Doctrina Credintei, cu aprobarea Papei Benedict al XVI-lea.

Armata Mariei a fost fondata in 1971 de Marie-Paule Giguere, care a pretins ca a avut o serie de viziuni mistice in baza carora este calauzit grupul. Armata Mariei a fost oficial recunoscuta de Arhiepiscopul Maurice Roy de Quebec in 1975, dar aprobarea a fost anulata de Cardinalul Louis-Albert Vachon in 1987, dupa o serie de dispute pe teme doctrinare. In 2000, Vaticanul a analizat respectivele probleme doctrinare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.