O noua rasturnare spectaculoasa de situatie in cazul asasinarii avocatei Elodia Ghinescu, din Brasov. La mai putin de 24 de ore de la decizia anchetatorilor de a nu cere magistratilor brasoveni arestarea preventiva a politistului judiciarist Constan
O noua rasturnare spectaculoasa de situatie in cazul asasinarii avocatei Elodia Ghinescu, din Brasov. La mai putin de 24 de ore de la decizia anchetatorilor de a nu cere magistratilor brasoveni arestarea preventiva a politistului judiciarist Constantin Cristian Cioaca, ieri anchetatorii au decis totusi sa-l prezinte instantei de judecata. Procurorii au cerut arestarea preventiva a suspectului pentru o perioada de zece zile. Curtea de Apel Brasov a respins cererea anchetatorilor, procurorii declarand recurs, care se va judeca la Bucuresti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Anchetatorii s-au aratat nemultumiti de decizia instantei brasovene, considerand ca probele pe care le-au administrat in cauza erau mai mult decat suficiente pentru a-l aresta pe suspect. Anchetatorii vor reveni maine, in Brasov, pentru a cauta cadavrul avocatei Elodia Ghinescu.

Procurorii au revenit asupra deciziei de punere in libertate a politistului Cristian Cioaca, principalul suspect in crima de la Brasov. Daca, joi, anchetatorii au renuntat sa ceara magistratilor arestarea preventiva, ieri, procurorul Marius Iacob a precizat ca Parchetul detine informatii noi care impun arestarea sotului avocatei disparute. Unul dintre indiciile cele mai importante in dosar constituie o pata de sange prelevata de pe tocul pistolului, toc gasit in torpedoul autoturismului Peugeot 607. Al doilea indiciu este ca politistul Cioaca a picat testul poligraf, la care a fost supus in urma cu doua zile. Aseara, Constantin Cristian Cioaca a fost arestat pentru zece zile, fiind acuzat de omor calificat. Cadavrul avocatei Elodia Ghinescu nu a fost inca gasit, cautarile urmand a fi continuate si in cursul zilei de astazi.

Tocul pistolului
Elementele care i-au determinat pe anchetatori sa revina asupra deciziei sunt noile indicii aparute in dosar. Ieri, surse judiciare au precizat, pentru ziarul „Gardianul“, ca in torpedoul autoturismului Peugeot 607, cu care se presupune ca asasinul a carat trupul neinsufletit al avocatei, a fost gasit un toc de pistol, fabricat din piele, pe care au fost identificate urme de sange ce par a fi identice cu cele prelevate, zilele trecute, din portbagajul masinii. „In seara de dinaintea omorului, ofiterul Cristian Cioaca a facut schimb de tura cu un coleg de serviciu, predand atat arma, cat si tocul aferent ofiterului de serviciu din cadrul Sectiei 2 Politie Brasov. Tocul gasit in torpedou este un altul, pe care politistul si-l cumparase din comert“, au precizat sursele citate.

A mintit la poligraf
Retinut miercuri de anchetatori, ofiterul Cioaca a fost pus in libertate joi dupa-amiaza, la expirarea celor 24 de ore ale ordonantei de retinere. Desi anchetatorii aveau suficiente probe incriminatoare la adresa sa, au renuntat sa-l prezinte joi in fata instantei. Imediat dupa eliberare, Cristian Cioaca s-a deplasat in comuna argeseana Albota, din apropierea Pitestiului, pentru a-si vizita copilul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.