Autoritatile americane pentru protectia consumatorului au anuntat ca au retras de pe piata un milion de paturi de copii de fabricatie chineza. Acestea au provocat moartea a cel putin doi bebelusi din tara, transmite AFP.

Paturile, marca Simplicity, au fost vandute in perioada ianuarie 1998 - mai 2007, la preturi cuprinse intre 100 si 300 de dolari, a anuntat Comisia pentru Securitatea Produselor de Consum (CPSC). Potrivit CPSC, panoul culisant al patului - care le permite parintilor sa ia copilul in brate fara a se apleca foarte mult - se poate detasa, lasand un spatiu in care bebelusul se poate bloca si rani. Comisia a anuntat ca a inregistrat sapte cazuri in care bebelusii s-au blocat din cauza panoului si alte 55 de incidente a caror natura nu a fost precizata. In cele doua cazuri soldate cu moartea copiilor - un bebelus de sase luni si unul de noua - panoul culisant nu a fost montat corect.

CSPC ancheteaza moartea unui alt copil, in varsta de un an, care se afla intr-un patut de aceeasi marca, dar model mai recent. Modelele mai vechi vor fi reparate gratuit de di stribuitor, asigura autoritatile.