O descoperire de proportii a fost facuta recent in capitala Moldovei, arheologii gasind un cimitir foarte mare, chiar printre blocuri, langa Biserica "Sfantul Nicolae" din cartierul Tatarasi. "Pana in prezent au fost descoperite 160 de morminte. A f
O descoperire de proportii a fost facuta recent in capitala Moldovei, arheologii gasind un cimitir foarte mare, chiar printre blocuri, langa Biserica "Sfantul Nicolae" din cartierul Tatarasi. "Pana in prezent au fost descoperite 160 de morminte. A fost decopertata o zona destul de redusa, cred ca acest mega-cimitir este de doua ori mai mare si numarul scheletelor este de peste trei sute. Este un cartier destul de aglomerat si nu ne asteptam sa gasim asa ceva", a declarat arheologul Bobi Apavaloaei. El a precizat ca acest cimitir a fost functional in perioada dintre mijlocul secolului al XVI-lea si jumatatea secolului al XIX-lea. Printre oseminte, s-au gasit si cateva podoabe de mica valoare si monede, dar, nu este vorba de comori, deocamdata. Din cele cateva zeci de monede gasite, cea mai veche este din 1560. "Cele mai multe monede sunt monede de trecere, care erau folosite la inmormantari si se puneau pe pieptul mortilor. Nu am gasit, cel putin pana acum, podoabe de mare valoare. Osemintele au mainile pe piept sau pe bazin, fiind orientate pe directia Est - Vest, sunt foarte multi car e au fost ingropati direct in pamant”, a declarat arheologul Apavaloaie. Au fost gasite foarte multe oseminte de copii.

Specialistii vor sa afle cauzele mortii
Aceste descoperiri arata ca foarte multi locuitori de la acea vreme au murit din cauza unor boli si din cauza conditiilor grele de atunci. „In vremurile acelea mureau copiii pe capete si adultii de saracie si boli.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.