O avere de un miliard de dolari nu mai este suficient pentru a intra in topul celor mai bogati 400 de americani din 2007, realizat de prestigioasa revista Forbes. Pragul a fost ridicat in clasamentul de anul acesta, aparut ieri, cu 300 de milioane d
O avere de un miliard de dolari nu mai este suficient pentru a intra in topul celor mai bogati 400 de americani din 2007, realizat de prestigioasa revista Forbes. Pragul a fost ridicat in clasamentul de anul acesta, aparut ieri, cu 300 de milioane de dolari. Averea cumulata a miliardarilor americani din acest top a ajuns anul acesta la 1.540 de miliarde de dolari, de aproximativ 15 ori mai mult decat PIB-ul Romaniei. Pentru al treisprezecelea an, Bill Gates, fondatorul Microsoft, nu a fost detronat din fruntea topului. Valoarea averii sale a crescut cu noua miliarde de dolari, ajungand la 59 de miliarde. Potrivit Forbes, mexicanul Carlos Slim Helu, detine tot 59 de miliarde. Pozitia de lider a lui Gates depinde de valoarea zilnica a actiunilor Microsoft. O scadere a actiunilor cu doi dolari, il arunca pe acesta pe locul al doilea. Helu, ce detine mai multe companii care opereaza pe piata telefoniei mobile din America Latina, a fost insa proclamat in august, de revista Fortune, cel mai bogat om din lume, cu 67,8 miliarde de dolari. Pozitia a doua in Top Forbes 400, cu 52 de miliarde de dolari, i-a revenit investitorului Warren Buffet. In varsta de 77 de ani, ace sta este considerat o legenda a jucatorilor la bursa, fiind supranumit „Oracolul“. Buffet a afirmat ca-si va dona averea post-mortem. Banii trec de la un miliardar la altul prin lantul donatiilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.