Alegerile europarlamentare din Romania sunt tratate cu mult dezinteres de politicienii nostri prinsi in jocurile politice dambovitene. Majoritatea partidelor au intarziat cat s-a putut de mult alcatuirea listelor din cauza lipsei de personal doritor
Alegerile europarlamentare din Romania sunt tratate cu mult dezinteres de politicienii nostri prinsi in jocurile politice dambovitene. Majoritatea partidelor au intarziat cat s-a putut de mult alcatuirea listelor din cauza lipsei de personal doritor si s-a vorbit despre neimplicarea financiara a greilor din partide in vederea campaniei. Acest lucru, in contextul in care deja ne-am confruntat cu un scandal legat de amanarea euroalegerilor. Intr-o asemenea situatie nu mare ne-ar fi mirarea ca, imediat dupa alegeri, unele „locomotive“ de partid sa se sustraga de pe liste, dupa ce au atras niste voturi pentru colegi.

In ceea ce ii priveste pe liberali, s-au asigurat ca nu vor da foarte prost in ochii electoratului in sensul ca este putin probabil ca Renate Weber sa-si doreasca sa se retraga de pe lista PNL pentru PE, dupa alegeri. Asta nu inseamna ca PNL nu va avea de furca in campanie cu imaginea propriilor candidati avand in vedere ca Weber, adica deschizatorul de drumuri, este o fosta consiliera a lui Traian Basescu, iar Daniel Daianu - locul doi - este un fost ofiter DIE. Cel putin Daianu a precizat ca se va retrage daca trecutul sau afecteaza imaginea PNL, insa Tariceanu a dat de inteles ca nu este cazul. Macar PNL poate fi multumit ca dupa mai multe reorganizari ale echipei de campanie s-a ajuns la o varianta extinsa, iar disputele pe bani, dintre lideri, au incetat, pe moment macar.

Frunzaverde nu scapa de Bruxelles
Democratii inca nu si-au anuntat oficial lista candidatilor pentru PE, dar, de principiu, ar trebui sa fie deschisa de fostul ministru al apararii, desi el nu prea si-ar dori sa mearga la Bruxelles. Se poate retrage dupa alegeri! Pedistii sustin totusi ca toti cei de pe lista vor merge in PE. Intrucat ei au decis sa „fluture“ egalitatea de sanse pe lista pentru euroscrutin, lui Frunzaverde ii vor urma, se pare, in ordine, Roberta Anastase, Petru Filip, Monica Ridzi, Marian Jean Marinescu, Maria Petre, Rares Niculescu si Marian Zlotea. Pe urmatoarele locuri sunt Marian Rosaliu, Mihaela Popa, Valeriu Tabara si Sebastian Bodu.

PSD merge 'fortat>> in PE


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.