Iranul a prezentat sambata, cu ocazia unei parade militare, o noua racheta cu raza lunga de actiune, numita Ghadr (Putere). Liderii iranieni au afirmat ca aceasta poate depasi 1.800 de kilometri, relateaza AFP. Organizata in cadrul comemorarilor raz
Iranul a prezentat sambata, cu ocazia unei parade militare, o noua racheta cu raza lunga de actiune, numita Ghadr (Putere). Liderii iranieni au afirmat ca aceasta poate depasi 1.800 de kilometri, relateaza AFP. Organizata in cadrul comemorarilor razboiului Iran-Irak (1980 - 1988), parada militara a fost marcata de numeroase sloganuri antiamericane si antiiisraeliene. Pe vehiculele militare se putea citi "Moarte Americii" si "Moarte Israelului".

Un exemplar al rachetei a fost prezentat in acelasi timp cu o racheta Shahab-3, a carei raza de actiune este de 1.300 de kilometri, potrivit comentatorului oficial. El a adaugat ca Ghadr foloseste "combustibil lichid", ceea ce o face mai mobila. Cu o raza de actiune de 1.800 de kilometri, racheta Ghadr-1 ar fi capabila sa vizeze teritoriul israelian - cele doua tari sunt despartite de peste 1.000 de kilometri - si toate bazele militare americane din regiune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.