O noua  explozie puternica, urmata de un incendiu devastator, a avut loc, ieri dupa-amiaza, la Combinatul Chimic Nitramonia Fagaras. Deflagratia s-a produs in jurul orei 18.00, in incinta unei hale apartinand fabricii de dinamita care functione
O noua explozie puternica, urmata de un incendiu devastator, a avut loc, ieri dupa-amiaza, la Combinatul Chimic Nitramonia Fagaras. Deflagratia s-a produs in jurul orei 18.00, in incinta unei hale apartinand fabricii de dinamita care functioneaza pe platforma industriala, o persoana ajungand in stare grava la Spitalul de Urgenta din Fagaras.
La inchiderea editiei, autoritatile inca se aflau la fata locului, efectuand verificari pentru a stabili cauzele producerii incidentului. Potrivit primelor date pe care le detineau anchetatorii, se pare ca explozia a fost provocata de o persoana care nu este angajata a vreunei firme ce functioneaza pe platforma Nitramonia, care a patruns in fabrica de armament cu intentia de a sustrage materiale si cabluri electrice. Prefectul judetului Brasov, Adriana Dontu, a declarat pentu un post de televiziune ca explozia a fost provocata de un barbat in timp ce acesta incerca sa taie un cablu electric.

La randul sau, liderul de sindicat de la Nitramonia Fagaras, Lucian Cucu, a precizat ca aceasta tragedie de ieri este rezultatul neimplicarii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Stat ului in problemele ridicate de muncitorii de pe platforma.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.