Sa nu il uitam!"Credeti ca o sa ma uite lumea?" Aceasta a fost una dintre ultimele intrebari pe care si le-a pus Dan Spataru inainte de a parasi lumea.

Cantecul fusese viata lui si il durea numai gandul ca publicul l-ar putea uita, cu
Sa nu il uitam!"Credeti ca o sa ma uite lumea?" Aceasta a fost una dintre ultimele intrebari pe care si le-a pus Dan Spataru inainte de a parasi lumea.

Cantecul fusese viata lui si il durea numai gandul ca publicul l-ar putea uita, cumva. Publicul care altadata umplea stadioanele numai ca sa fie aproape de Dan Spataru, numai ca sa-i auda vocea extraordinara, unicat sau, pur si simplu pentru a se uita in ochii lui frumosi.

Dan Spataru a avut o viata zbuciumata, de artist suprasolicitat. Asta insa nu i-a afectat sufletul. Era un om asa de bland si de bun, "un sentimental si un modest", cum il descrie sotia sa.

Asa si-l amintesc, de altfel, si prietenii care ne-au vorbit despre el in aceasta Editie de Colectie.

Dan Spataru a fost una dintre vedetele veritabile ale cantecului romanesc. Imaginea de vedeta si-a cladit-o printr-o munca fara odihna. Compozitorii stiau ca succesul unei melodii e garantat daca este interpretata de Dan Spataru. A slujit cantecul romanesc 40 de ani. A lasat in urma lui un tezaur. Dan Spataru avea simtul slagarului. Si accepta sa cante doar ceea ce merita. Poate de aceea melodiile sale nu plictisesc si nu par desuete nici dupa zeci de ani. Daca astazi asculti un cantec interpretat de Dan Spataru iti trepideaza picioarele, vrei sa dansezi sau simti cum ti se inmoaie sufletul si iti dau lacrimile. Semn ca melodiile sale traiesc. Semn ca Dan Spataru nu va fi uitat.




Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.