Am ramas in elitaAndrei Pavel si Victor Hanescu au obtinut punctele victoriei in ultima zi a barajului de la Osaka. Tara noastra si-a pastrat astfel, pentru inca un an, locul in randul celor mai bune echipe ale lumii.

Cupa Davis s-a dovedi
Am ramas in elitaAndrei Pavel si Victor Hanescu au obtinut punctele victoriei in ultima zi a barajului de la Osaka. Tara noastra si-a pastrat astfel, pentru inca un an, locul in randul celor mai bune echipe ale lumii.

Cupa Davis s-a dovedit inca o data o competitie care niveleaza valorile si nu tine cont de ierarhii. In fata unui adversar care, cel putin in teorie, ne era inferior, echipa Romaniei a trebuit sa apeleze la toate resursele pentru o victorie la limita, care sa ne mentina in Grupa Mondiala.

GREU. Condusi cu 2-1 dupa primele doua zile, jucatorii nostri nu aveau voie sa comita nici o greseala in ultimele partide. Iar Andrei Pavel a egalat situatia la 2, dupa un meci-maraton de aproape patru ore, la capatul caruia l-a invins cu 6-7, 6-7, 6-1, 6-4, 6-4 pe Takao Suzuki. Intalnirea a inceput prost pentru roman, care a pierdut primele doua manse la tie-break, dupa ce, de fiecare data, a irosit cate doua mingi de set. Dar "Cneazul" a gasit resursele psihice si fizice pentru o spectaculoasa rasturnare de rezultat, care a reaprins speranta in tabara noastra. "Este intotdeauna greu sa revii dupa doua seturi pierdute. Setul trei a fost momentul-cheie al meciului. Faptul ca l-am castigat usor mi-a dat incredere. Nu l-am subestimat nici o clipa pe Suzuki. La vanatoare, nu trebuie sa subestimezi niciodata ursul ranit", a declarat Pavel, in timp ce adversarul sau a acuzat durerile la cot pe care le-a resimtit in setul al treilea.


DECISIV. Raspunderea de a aduce punctul victoriei i-a revenit lui Victor Hanescu, care l-a invins cu 6-3, 5-7, 7-6, 7-6 pe Go Soeda, dupa trei ore si 24 de minute de joc efectiv. "Romanii, regii revenirilor in acest week-end, au reusit",  a scris site-ul oficial al Cupei Davis, care a remarcat puterea echipei noastre  de a remonta de la 0-1 si 1-2 pentru o victorie care ii asigura un loc in Grupa Mondiala si in sezonul 2008.


PerspectiveIntalnirea de la Osaka ne-a aratat inca o data ca echipa Romaniei este dependenta de Andrei Pavel, ale carui victorii au atarnat decisiv, ca de multe ori pana acum. "Cneazul" are insa 33 de ani si nu se stie cat va mai juca. Iar fara el, viitorul tenisului masculin romanesc nu suna prea bine. Victor Hanescu ramane un jucator de moral, cu evolutii oscilante, in timp ce Horia Tecau si Florin Mergea, mari sperante pe vremea junioratului, cand au fost campioni la Wimbledon, bat pasul pe loc, nefiind o solutie viabila. Raman Alexandru Lunganu si Marius Copil, doi pusti plini de talent, dar care nu au depasit inca nivelul promisiunilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.