Romania se poate lauda cu o premiera: cursa 4 Kids Karting Marathon, prin care s-a incercat parcurgerea, in 24 de ore, a unei distante cat mai lungi cu un kart condus, alternativ, de patru copii.

Temerarii, cu varste intre 9 si 11 ani, provin din Romania, Italia si Elvetia. Cursa, demarata joi, la ora 17:00, pe pista circuitului de karting al Complexului Amckart, a fost incheiata vineri, la aceeasi ora, cand a avut loc omologarea nationala a rezultatelor. Calculul distantei parcurse a depasit cu mult estimarile initiale, care se opreau la 1.000 de km. Nu mai putin de 1.313,59 de km au fost parcursi, in 2.200 de ture de pista.

Dosarul ce contine datele tehnice va fi trimis la Guiness Book, pentru ca rezultatele obtinute sa aiba si recunoastere internationala. In cateva saptamani se va stabili daca s-a atins un nou record mondial. Alaturi de concursul pustilor a mai avut loc MAXI-Fun Chalange, o competitie in care si-au incercat muschii VIP-urile, jurnalistii si sponsorii.

Castigatorii au fost Ciobanu Constantin de la ProMotor (premiul intai), Mihai Alexandrescu si Oana Georgescu. Asadar, chiar daca in multe alte domenii scartaim rau, la kart am luat-o inaintea tarilor cu traditie, cum ar fi Italia, Germania si Franta. E si asta ceva...