Odeonul calator
In aceasta toamna, mai precis, in acest octombrie, Teatrul Odeon va fi prezent in mai multe locatii din tara. Astfel, in perioada 4-8 octombrie, va participa cu trei spectacole la prima editie a Festivalului "Povesti pent
Odeonul calator
In aceasta toamna, mai precis, in acest octombrie, Teatrul Odeon va fi prezent in mai multe locatii din tara. Astfel, in perioada 4-8 octombrie, va participa cu trei spectacole la prima editie a Festivalului "Povesti pentru copii si Oameni mari" de la Alba Iulia. Odeonul va prezenta "Gaitele" de Al. Kiritescu, regia Alexandru Dabija (astazi, 5 octombrie); "joi.megaJoy" de Katalin Thuroczy, regia Radu Afrim (maine) si "Aventurile lui Habarnam" dupa N. Nosov, regia Alexandru Dabija (sambata). La Festivalul National de Teatru Clasic de la Arad, actorii din Calea Victoriei vor fi prezenti cu spectacolul "Cymbeline" de W. Shakespeare, regia Laszlo Bocsardi (luni, 9 octombrie), la Festivalul National de Comedie de la Galati si la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt vor duce "joi.megaJoy" (luni, 23 octombrie, respectiv miercuri, 25 octombrie). (L.D.)
Artisti romani la New York
Institutul Cultural Roman (ICR) din New York va gazdui, in prima jumatate a lunii octombrie, o serie de manifestari sustinute de artisti romani precum scenograful Dragos Buhagiar, dansatorii Mihai Mihalcea si Eduard Gabia si muzicianul Sherban Lupu. Potrivit ICR New York, primul eveniment va avea loc vineri, Dragos Buhagiar urmand sa sustina o prezentare la sediul institutiei. Urmatoarea prezentare va fi cea a lui Mihai Mihalcea, care va vorbi pe 10 octombrie despre scena dansului contemporan din Romania. De asemenea, el va modera, alaturi de Andrei Lepecki (prestigios critic de dans, dramaturg si profesor in arte performative la New York) Springdance Dialogue - eveniment organizat de Dance Theatre Workshop din New York in perioada 4 - 14 octombrie. Tot legat de dans va fi si urmatorul eveniment, care se va desfasura pe 12 octombrie. Eduard Gabia va prezenta un spectacol de dans contemporan creat si interpretat de el - "My presence - proof of time". (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.