Pentru milioane de copii din blocul ex-sovietic s-a inregistrat un "declin catastrofal" in privinta accesului la educatie, dupa caderea comunismului, avertizeaza ONU. Mai mult de 14 milioane de copii din regiune ajung la maturitate fara


Pentru milioane de copii din blocul ex-sovietic s-a inregistrat un "declin catastrofal" in privinta accesului la educatie, dupa caderea comunismului, avertizeaza ONU. Mai mult de 14 milioane de copii din regiune ajung la maturitate fara sa urmeze decit cursurile scolii primare, precizeaza un raport al UNICEF. Politica educationala in multe tari este necorespunzatoare si poate duce la diviziuni sociale si economice. Printre tarile cele mai afectate de acest fenomen, nominalizate in document, se numara Republica Moldova, Georgia si Tadjikistanul. Majoritatea tarilor foste comuniste aveau acces gratuit si universal la educatie. In ciuda tranzitiei la democratie, a cresterii economice si a fondurilor alocate pentru invatamint, accesul la educatie a scazut, precizeaza sursa citata. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.