Multi dintre cei care au descoperit azi ca Gigi Becali e un personaj toxic au pe constiinta evolutia spre involutie a acestui personaj. Si culmea, printre ei se afla chiar Hagi, cel care l-a adus la Steaua cu ani in urma si care i-a dat bani sa intre in afaceri. Acum ne intrebam daca nu cumva Becali n-are tulburari psihice. Dar in privinta comportamentului, Becali e, de multi ani, egal cu sine insusi. De fapt, chiar din primele sale zile in Ghencea, cind a batut un ziarist care si-a permis sa fie obraznic" cu el si l-a amenintat in public cu bataia pe Cristian Tudor Popescu, pentru delictul de opinie. Intre timp, daca e sa fim cinstiti, Becali chiar s-a stilat. Nu mai da personal cu pumnul o fac altii pentru el.

La inceputurile sale de finantator, singurul post de televiziune care se uita la Becali era OTV-ul. Dupa care, prin prietenul Hrebenciuc, dar si prin intermediul jurnalistilor cu care finantatorul era atent, Gigi a inceput marele sau mars de la galeata cu brinza, la galeata cu laturi. Printre cei care i-au netezit drumul s-au aflat inalte fete bisericesti, care au trecut de la finantarea Securitatii la obolul lui Gigi, distinsi politologi si la fel de distinsi istorici, care au intrat cu voluptate in solda lui Becali, sa-l onorabilizeze si sa faca din el un om politic prezentabil. I l-au inchiriat si pe Paulo Coelho, cind acesta a fost in Romania. Insusi presedintele tarii a pus umarul la credibilizarea lui, in paguboasa expeditie cu automobilul sau personal la un sprit sau ce-o fi fost, la circiuma unde Steaua lui Becali stropea o victorie. Asta dupa ce, pe stadion, Traian Basescu i-a dat sfaturi politice liderului de partid Gigi, dupa cum ne-au asigurat la vremea respectiva, cititorii pe buze.

Dupa toata aceasta uriasa complicitate cu Becali, ne trezim, brusc, ca ii batem cu pumnul in usa ca sa-i spunem ca il dispretuim pentru ceea ce i-a facut lui Hagi, fiindca cel supranumit Regele fotbalului romanesc a recunoscut ca, pina sa-si dea demisia, s-a lasat terorizat de finul sau.

Ieri, cu un aer mahmur, Becali parea sa nu inteleaga de unde se trage toata agitatia. A adus la Steaua un antrenor care n-a confirmat" si s-a despartit de el. Care e problema?! Nimic despre toate declaratiile lui Hagi. Nimic despre atmosfera pe care i-a facut-o la echipa. Cel care se lauda cu citeva luni in urma ca l-a adus pe Rege in Ghencea parea un rege hartuit de presa pentru un fleac.

Binefacatorul Bisericii, omul binecuvintat de Dumnezeu insusi pentru a deveni candidat la presedintia Romaniei avea aerul ca a fost deranjat din inaltele sfere prin care ii alearga aleasa gindire, pentru ca un antrenoras, unul Gica Hagi, a demisionat de la Steaua. De aici incolo ar trebui sa inceapa reevaluarea publica a lui Becali.