In urma unor cercetari aprofundate, autoritatile italiene au ajuns insa la concluzia ca Florean Micu nu exista, fiind, in realitate, creatia unei organizatii mafiote internationale.
Masini uzate, la mana a doua, din Germania, sunt duse in Itali
In urma unor cercetari aprofundate, autoritatile italiene au ajuns insa la concluzia ca Florean Micu nu exista, fiind, in realitate, creatia unei organizatii mafiote internationale.
Masini uzate, la mana a doua, din Germania, sunt duse in Italia, unde sunt reconditionate si apoi vandute unor romi originari din Romania. Multe dintre autoturisme au chiar un fluturas de asigurare pe parbriz, bineinteles, falsificat. Aceste masini, conduse cel mai adesea de romi, au fost implicate in nenumarate accidente rutiere, justificarea soferilor fiind aproape identica: "Masina? Mi-a fost imprumutata", relateaza cotidianul La Stampa, citat de Rompres.
"Daca e cineva care a vazut vreodata fata lui Florean Micu, sa ridice mana. Si daca din intamplare stie si unde se afla el, atunci ar rezolva o problema pentru multitudinea de autoritati care il urmaresc, inarmate cu diferite documente judiciare", scrie "La Stampa".
Exista cu adevarat documente judiciare, iar cu Florean Micu - nascut la Resita, oras industrial aflat la 70 de km de Timisoara, in Romania, si rezident la Milano - ar dori sa vorbeasca numerosi politisti. Toti acestia ar dori sa inteleaga pentru care motiv pe numele lui Micu sunt inregistrate peste 800 de automobile (dupa unele pareri chiar 876) care circula prin intreaga Peninsula. Unele din aceste masini circula cu viteza impresionanta dintr-o regiune in alta, fiind implicate adesea in accidente rutiere. Numele lui Florean Micu figureaza intotdeauna ca proprietar al acestor automobile, detinand chiar si cartea de identitate a automobilului.
Povestea acestui domn - titularul cartii de identitate si chiar proprietarul unei firme care se ocupa cu activitati comerciale de "angro de autovehicule uzate" - a fost descoperita de politistii din Torino, care le-au semnalat colegilor lor din Milano numele romanului, in speranta ca cineva va reusi sa dea de urma lui.
Dar Florean pare sa fie o entitate abstracta. In casa din Via Bassano del Grappa, nr 28, din Milano, nu exista nici o persoana cu acest nume. Si pana in prezent nu a aparut nimeni care sa afirme macar ca il cunoaste. Mai mult decat un comerciant de automobile, Florean pare sa fie o fantoma care apare si dispare foarte repede. O mare parte din masinile inregistrate pe numele sau provin din Germania: cumparate la mana a doua, sunt reconditionate, dotate cu noi placute de inmatriculare, straine, si apoi plasate pe o piata paralela. Cei care au fost opriti conducand respectivele autoturisme, inregistrate pe numele lui Florean, nu au dorit in mod evident sa colaboreze. S-au jurat ca masina le-a fost imprumutata cateva zile de un prieten. Cel pe numele caruia se afla cartea de inmatriculare. "Nu stiu. Il cunoaste o ruda a mea. Nu am idee cine e...", spun ei.
Unii sunt gata sa jure ca nu si ca Florean Micu nici nu exista. Daca totusi exista, este numai numele de imprumut pentru alte personaje cu interese si afaceri mai extinse si mai ramificate. Ratiunile pentru a crede in aceasta ipoteza sunt multiple. Incepand cu varsta intreprinzatorului: s-a nascut la 4 martie 1987, deci are 20 de ani si sase luni. In al doilea rand, pe aproape toate automobilele inregistrate pe numele lui si oprite in timp ce circulau prin Italia era expus pe parbriz un fluturas de asigurare contrafacut. Un indiciu ca in spatele acelui nume se afla cineva in masura sa pregateasca documentele. Autoritatile italiene suspecteaza deja ca cel putin o familie de romi din Romania ar fi devenit milionara in euro in urma "afacerii Florean Mincu". Deocamdata insa cautarea tanarului din Timisoara continua. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.