Universitatea americana Columbia a adresat o invitatie presedintelui iranian Mahmud Ahmadinejad sa tina un discurs in timpul vizitei sale in SUA.

Printre alte personalitati invitate la evenimentul organizat de universitatea Columbia se
Universitatea americana Columbia a adresat o invitatie presedintelui iranian Mahmud Ahmadinejad sa tina un discurs in timpul vizitei sale in SUA.

Printre alte personalitati invitate la evenimentul organizat de universitatea Columbia se numara presedintii Turkmenistanului, Georgiei, statului Malawi si seful statului chilian. Un politician din New York a cerut insa universitatii Columbia sa retraga invitatia adresata lui Ahmadinejad, care se va afla la New York saptamina viitoare, cu ocazia Adunarii Generale a ONU. Presedintele consiliului municipal din New York, Christine Quinn, a adresat o scrisoare conducerii universitatii, cerindu-i sa anuleze discursul programat pentru luni al lui Ahmadinejad, in cadrul forumului cu liderii mondiali. "Ahmadinejad neaga Holocaustul", a subliniat ea. "Schimbul de idei nu ar trebui sa includa terorismul de stat si discursurile care promoveaza ura. El poate spune ce vrea la orice colt de strada, dar n-ar trebui sa i se permita sa urce la tribuna unuia dintre cele mai prestigioase centre de educatie superioara din New York", a declarat Quinn.

La rindul sau, candidatul la investitura republicana pentru Casa Alba, Fred Thompson, a declarat ca, daca ar fi presedintele SUA, nu i-ar permite lui Ahmadinejad sa intre pe teritoriul american, in timp ce colegul sau, candidatul republican John McCain, a criticat si el invitatia universitatii Columbia. Politia din New York anuntase, miercuri, ca a respins o cerere a lui Ahmadinejad de a vizita Ground Zero, locul atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Ahmadinejad a declarat ca va incerca sa viziteze locul unde se ridicau odinioara Turnurile Gemene, "daca va avea timp si daca imprejurarile vor duce la aceasta. Intrebat, intr-un interviu, daca va depune o noua cerere, el a raspuns ca "nu va insista".

"De obicei, mergi in asemenea locuri pentru a aduce un omagiu. Si, poate, pentru a-ti expune punctul de vedere cu privire la cauzele primare ale unor asemenea incidente", a adaugat Ahmadinejad.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.