Dupa ce Uniunea Studentilor a cerut desfiintarea biroului de politie din complexul "Regie", Politia Capitalei a facut publica vineri o adresa de e-mail la care studentii pot face plingeri.

Initiativa politistilor de a face publica adre
Dupa ce Uniunea Studentilor a cerut desfiintarea biroului de politie din complexul "Regie", Politia Capitalei a facut publica vineri o adresa de e-mail la care studentii pot face plingeri.

Initiativa politistilor de a face publica adresa de e-mail: politia_centre_universitare@yahoo.com a venit dupa ce Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) a cerut, in urma cu doar citeva zile, desfiintarea biroului de politie din complexul "Regie". Marul discordiei dintre politisti si studenti pare a fi cele 25 (n.r. - cum spune politia) sau 50 (n.r. - cum sustin studentii) de locuri de cazare care au fost ocupate de catre biroul de politie din Regie si in care isi desfasoara activitatea 7 ofiteri si 45 de agenti.

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) a acuzat recent ca politistii din Regie "nu-si fac treaba si ocupa degeaba 50 de locuri de cazare in camin". UNSR a cerut reevaluarea activitatii politistilor. "Vrem un birou de sine statator, care sa se ocupe doar de campus, sa aiba autoritate, sa fie subordonat direct Politiei Capitalei, nu unei sectii de politie (n.r. - sectiei 20) care actioneaza intr-un perimetru mai larg", a declarat Gabriel Petrea, presedintele UNSR. Petrea mai este de parere ca ar trebui sa se vada cite amenzi au dat politistii studentilor care fac chefuri in camera sau beau o bere pe trotuar si cite persoanelor straine care vin cu masini in campus si fac o galagie infernala. Petrea mai spune ca "au existat cazuri de furturi chiar sub nasul acestor politisti si cazuri de tentative de viol sau de vatamare corporala asupra studentilor de catre persoane straine, care nu au fost solutionate".

In replica, reprezentantii Politiei Capitalei spun ca lucrurile nu stau chiar asa. "Biroul de politie din campus ocupa numai 25 de locuri si nu 50. Este adevarat ca este inregistrata o plingere pentru tentativa de viol, dar cazul este in curs de solutionare", ne-a declarat vineri purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan. Cit despre amenzi, un comunicat al Politiei Capitalei arata ca, de la inceputul anului, au fost amendati 114 studenti si 338 de persoane care frecventeaza locatiile din campus (baruri, cluburi de noapte, discoteci etc.).

In cele patru centre universitare din Bucuresti (Agronomie, Tei, M. Kogalniceanu si Regie) studiaza la diferite forme de invatamint 105.513 studenti, iar in cele 74 de camine ale acestora sint cazati 29.950 studenti, din care 855 sint studenti straini. Toate sint supervizate de 77 de politisti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.