• Muzica + Grupul britanic Simian Mobile Disco si-a lansat albumul de debut. „Attack Decay Sustain Release" este o compilatie de zece piese care combina rock, electro si dance. Daca partea de rock se simte mai putin, cea de dance ii propulseaza printre cele mai de calitate aparitii ale muzicii din acest sector. Pe acest disc este inclusa si piesa contagioasa „I Believe", al carei videoclip, disponibil pe YouTube, a fost filmat in Romania.

- James Blunt a revenit de curind cu un nou album: „All the Lost Souls". Nu, nici nu si-a schimbat prea mult stilul de la discul din 2004 si nici n-a scapat de atitudinea din „You’re Beautiful". Prin urmare, acelasi stil pop care da impresia ca undeva pe drum s-a scurtcircuitat ceva. Desi in vreo doua piese incearca sa-si electrizeze stilul, ai senzatia ca a dat-o-n bara si de aceasta data. Iar „Carry Me Home" este apogeul acestei supradoze de romantism nevrotic pe alocuri.

• Lumi Virtuale

+ Citiva cercetatori irlandezi, impulsionati de faptul ca lumile virtuale nu au facilitati pentru persoanele nevazatoare, s-au hotarit sa regleze acest neajuns. Nu in Second Life, cea mai populara lume de acest fel, ci in Active Worlds, unde au mai multa flexibilitate, unde vor sa implementeze un sistem care permite orientarea orbilor in spatiul virtual. La intrarea in lumile virtuale, aceste persoane vor primi indicatii despre dispozitia elementelor si instructiuni.

- Milioanele de jucatori de Second Life se incapatineaza ca, intr-un spatiu virtual in care au toata libertatea de expresie si destule resurse creative, sa reproduca fidel aceleasi moravuri din viata reala. Mai nou, ei au scos o revista mondena, „AvaStar", in care se publica, in mare, acelasi tip de articole-spam din revistele adevarate: despre viata vedetelor din Second Life, picanterii si dovezi de bravura ale paparazzilor virtuali.

• Societate

+ Intr-un orasel din Germania incepe, in aceste zile, un proiect care are toate premisele sa duca la rezultate daca nu eficiente, macar incitante: vor fi desfiintate semnele de circulatie si trotuarele, strazile urmind sa fie pietruite si traficul, lasat pe mina soferilor si a pietonilor. Aceasta masura incearca sa-i incurajeze pe locuitorii orasului sa coopereze, sa inteleaga mai bine ce inseamna spatiul public si sa-i responsabilizeze pe cei obisnuiti sa urmeze neconditionat indicatiile rutiere.

- Dupa 22 de ani de la ultima modificare a Codului penal, Singapore a legalizat sexul oral si anal. Daca pina acum „relatiile sexuale impotriva naturii" erau condamnate prin lege, acum se pare ca singaporezii vor putea sa se bucure de aceasta nou obtinuta libertate sexuala. Homosexualitatea ramine in ilegalitate, presupunindu-se ca ar fi „mai impotriva naturii" decit celelalte.