Adunarea Nationala franceza a adoptat o lege controversata de inasprire a conditiilor de viza pentru rudele imigrantilor care traiesc deja in Franta.

Noua lege prevede, potrivit BBC News, ca rudele imigrantilor legali din Franta trebui
Adunarea Nationala franceza a adoptat o lege controversata de inasprire a conditiilor de viza pentru rudele imigrantilor care traiesc deja in Franta.

Noua lege prevede, potrivit BBC News, ca rudele imigrantilor legali din Franta trebuie sa-si demonstreze solvabilitatea din punct de vedere financiar si cunostintele de limba franceza. Legislatia include, de asemenea, planuri pentru testarea AND a strainilor care vor sa se alature familiilor lor in Franta. Legea cere tinerilor cu virsta peste 16 ani sa treaca un examen, in tara lor de origine, pentru a demonstra cunoasterea "limbii si valorilor franceze". Aplicantii mai trebuie sa dovedeasca faptul ca familia lor din Franta cistiga cel putin salariul minim pe economie si isi asuma rolul de sustinator financiar.

Daca oficialii de imigratie au dubii legate de faptul ca respectivul solicitant ar fi ruda cu cel stabilit deja in Franta, pot cere un test AND (platit din banii proprii) pentru a dovedi legatura genetica. Un amendament al legii spune ca prevederile acestea vor fi aplicate pe o perioada de proba de doi ani.

Noua lege a fost deja criticata de citiva membri ai guvernului francez de centru dreapta. Legea este corecta si va oferi instrumentele necesare pentru a lupta contra imigratiei ilegale, sustine Eric Ciotti, un parlamentar UMP, formatiunea presedintelui Nicolas Sarkozy. Ministrul de Externe, Bernard Kouchner (socialist), si Martin Hirsch, membru al guvernului, au criticat aceste masuri. Opozitia a votat impotriva legii care urmeaza sa fie dezbatuta in Senat luna viitoare. UMP si aliatii sai au majoritate de voturi in ambele Camere ale parlamentului. Srakozy a promis ca va trimite acasa in acest an 25.000 de imigranti ilegali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.