Colectia de primavara-vara 2008 de la Levi’s poarta amprenta a doi dintre cei mai cunoscuti artisti pop din lume.Mary Kate Olsen a fost prezenta la lansarea colectiei Dupa ce a decorat, in urma cu doua saptamini, reprezentanta Prada din Soho pentru petrecerea data cu ocazia „Saptaminii Modei", artistul londonez Damien Hirst si-a prezentat prima colectie de haine pentru Levi’s. Colectia se numeste „Warhol Factory X Levi’s Damien Hirst" si este probabil una dintre cele mai sexy linii „de strada" pentru 2008. Cea mai extravaganta pereche de jeansi costa 4.000 de dolari si este incrustata cu cranii din cristale Swarovski. Craniile din pietre pretioase au devenit un trademark Damien Hirst o data cu evaluarea celei mai scumpe lucrari de-ale sale, un craniu incrustat cu diamante, la 100 de milioane de dolari. „De la Damien Hirst la Jackson Pollock, Andy Warhol si Jean-Michel Basquiat, aceste spirite luminate au purtat jeansi Original 501 ca «pinza neagra» suprema pentru exprimarea propriei individualitati", a declarat presedintele de marketing de la Levi’s, Robert Cameron. Lansarea liniei a avut loc pe 8 septembrie la galeria Gargosian din Chelsea, in cadrul evenimentului New York’s Fashion Week, intr-un show plasat pe linia dintre arta si moda. Vincent Gallo a fost in primul rind la aceasta prezentare, declarindu-se un mare admirator Hirst si un fan al jeansilor de la Levi’s. „Blugii incrustati cu sute de microcristale Swarovski de pe tipul roscat pareau lichizi. Sint atit de sexy ca aproape imi vine sa ma duc sa-l invit pe model la cina", a comentat amuzat la sfirsitul prezentarii.

Cele peste 40 de tinute din colectie, atit pentru femei, cit si pentru barbati, apartin label-ului Warhol Factory X Levi’s. Numele lui Warhol in titlul colectiei nu este doar un cirlig pentru interesul publicului cunoscator de arta.

Imaginile din lucrarile artistului pop ar putea fi privite cu suspiciune, avind in vedere ca orice contine „Warhol" in denumire, orice contine citate vizuale din opera lui este considerat cool din start. Parteneriatul cu Fundatia „Andy Warhol" i-a permis lui Damien Hirst sa mixeze imagini din lucrarile lui Warhol cu propriile imagini, folosind ca suport haine din bumbac organic sau denim. „Sint anumiti artisti care au depasit deja stadiul de atelier", spune criticul de arta american Mark Fletcher, adaugind: „Damien Hirst e cu siguranta unul dintre ei".

Haine de colectie la preturi medii De multe ori, simpla semnatura a unui artist pe produse de acest gen ridica valoarea colectiei. Damien Hirst, considerat un continuator al lui Warhol, este unul dintre cei mai cunoscuti artisti din lume la aceasta ora. Daca in titlul unei colectii apar Hirst si Warhol, deja ne putem astepta la multe zerouri pe eticheta. In mod surprinzator, colectia se incadreaza intr-o gama de preturi rezonabile. Tricourile la pretul de 100 de dolari sint imprimate cu imagini din Warhol si Hirst, iar din colectie mai fac parte si jachete de motocicleta in valoare de 900 de dolari din denim cerat, jeansi creati dupa desenele lui Hirst, reinterpretari ale celebrului model Levi’s 501s, care vor fi expusi in magazine la pretul de 375 de dolari.

Pe www.cotidianul.ro/select aflati despre primul magazin de iFashion din lume