Gruparile fara pretentii din Liga I incearca sa profite de oboseala acumulata de Steaua, Dinamo si Rapid in cupele europene.

Surmenajul echipelor bucurestene in cupele europene agita spiritele intre formatiile fara pretentii din Liga I, Gloria Buzau, „U" Cluj sau UTA, incercind sa profite de oboseala acumulata de Rapid, Dinamo, respectiv Steaua. Remiza obtinuta de buzoieni la Urziceni le-a readus optimismul conducatorilor, astfel ca patronul Constantin Bucur i-a responsabilizat suplimentar pe jucatori, oferindu-le prime de 10.000 de euro pentru o victorie, duminica, in Giulesti, sau de 5.000 de euro in cazul unei remize. Un atu in plus pentru formatia care ocupa locul 16, cu doar patru puncte din sapte etape, il reprezinta faptul ca partida se va disputa fara spectatori ca urmare a incidentelor de la meciul contra Universitatii Craiova.

Tot de olteni se leaga si entuziasmul aradenilor, a caror victorie de pe „Ion Oblemenco" a detensionat atmosfera de la echipa. Tinind cont si de situatia Stelei de dupa meciul de la Praga, UTA tinteste mai sus. „Cred foarte mult intr-o victorie contra Stelei. Am invins la Craiova si grupul nostru s-a unit, iar atmosfera este foarte buna. Steaua este periculoasa oricind. Se poate spune ca trece printr-o perioada nefasta, ca este o echipa debusolata, dar la ei situatia se poate schimba de la o zi la alta, nu de la un meci la altul. Am jucat la Steaua si stiu foarte bine cum se pun problemele acolo. Dupa esecuri, fotbalistii stiu sa se mobilizeze si sa depaseasca momentele grele", considera antrenorul Marius Lacatus.

De vulnerabilitatea echipelor bucurestene incearca sa profite si Poli Timisoara, al carei obiectiv depinde de rezultatul partidei de la Mioveni. „In functie de rezultatul de la Mioveni vom vedea exact cum stam si ne vom stabili obiectivele. Acum, clasamentul e aglomerat in partea lui superioara, dar dupa aceasta etapa se vor desprinde una sau doua echipe. E o mare sansa si pentru noi", crede antrenorul Dusan Uhrin. Liderul CFR Cluj primeste vizita Politehnicii Iasi, ai carei jucatori se tem mai degraba de putinii jucatori romani decit de mult mediatizatii straini.