Valoarea si experienta liderului incontestabil al tenisului masculin autohton din ultimul deceniu au facut ca echipa Romaniei sa egaleze situatia la general in disputa cu Japonia, contand pentru play-off-ul Grupei Mondiale. Aflat la un pas de borna 6
Valoarea si experienta liderului incontestabil al tenisului masculin autohton din ultimul deceniu au facut ca echipa Romaniei sa egaleze situatia la general in disputa cu Japonia, contand pentru play-off-ul Grupei Mondiale. Aflat la un pas de borna 60 in Cupa Davis, Andrei Pavel a demonstrat, ieri, in meciul cu tanarul si ambitiosul Go Soeda, ca ramane cea mai importanta "rotita" din angrenajul tricolor. Dornic sa-si duca din nou echipa in elita mondiala, asa cum a facut-o si in ultimii ani, "Cneazul" a reusit sa treaca de Soeda, cu 6-3, 6-7 (7), 7-5, 6-3, la capatul unui joc care a durat ceva mai mult de doua ore si care a fost dominat autoritar de reprezentantul nostru, in ciuda eforturilor disperate depuse de cel care este denumit "noua stea" a Japoniei. "Stiam ca va fi un meci dificil. Soeda e un jucator rapid, dar am inceput bine si mi-a parut putin rau cand am pierdut o minge de set la tie-break. Am revenit, insa, si cred ca experienta mea a contat", a spus multumit Pavel, care a egalat astfel situatia la general, dupa ce in prima partida de simplu, Victor Hanescu a cedat inexplicabil in fata lui Takao Suzuki, cu 7-6, 6-1, 7-6. De altfel, pana si Hanescu a recunoscut dupa infrangere ca a fost surprins de adversar. "Nu ma asteptam sa-l vad pe Takao servind atat de bine", a mentionat suparat Hanescu. Astfel, partida de la dublu, care va avea loc in aceasta dimineata, de la ora 7, se dovedeste a fi extrem de importanta, o victorie a tinerilor Florin Mergea si Horia Tecau in fata perechii formate din Satoshi Iwabuchi si Takao Suzuki usurand misiunea din ultima zi, cand Andrei Pavel se va intalni cu Takao Suzuki, iar Victor Hanescu va primi replica lui Go Soeda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.