Un stat nu poate avea o singura prioritate, este un pachet de prioritati. Cu toate acestea, cand exprimi punctul de vedere ca educatia este prioritate zero, nu inseamna ca statul ramane cu doar aceasta prioritate. Avem de construit autostrazi, avem d
Un stat nu poate avea o singura prioritate, este un pachet de prioritati. Cu toate acestea, cand exprimi punctul de vedere ca educatia este prioritate zero, nu inseamna ca statul ramane cu doar aceasta prioritate. Avem de construit autostrazi, avem de rezolvat probleme sociale, avem de rezolvat probleme din sanatate, avem de rezolvat problemele din agricultura, care sunt dramatice si parca suntem incapabili sa reactionam, nu sa aducem ploaie, dar sa diminuam efectele secetei, spre exemplu. Deci sunt multe prioritati, insa cand vrei sa subliniezi un lucru extrem de important, care, va rog sa ma credeti, este uneori as spune chiar deasupra noastra ca importanta, nu stiu ce dimensiune comparativ sa dau... Educatia este o prioritate deasupra noastra. Unii au spus zilele trecute: "Basescu a prins un moment". Nu, aduceti-va aminte ca vorbesc de educatie de la inceputul mandatului, ca am sustinut sindicatele, lucru foarte rar in atitudinile mele, am sustinut sindicatele cand Guvernul voia sa dea 4%, sa dea 5% din PIB, pentru ca a trata educatia cu indiferenta inseamna a ne amaneta viitorul catre trecut. Asta este, aici este paradoxul, avem un viitor pe care-l amanetam trecutului daca nu facem acum ce trebuie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.