Desi pozeaza adesea intr-un cowboy texan neinfricat, George W. Bush se teme de cai.

Dezvaluirea a fost facuta de fostul presedinte mexican Vincente Fox, intr-o carte redactata de curind. Liderul din Mexico City l-a numit pe omologul sau american "un cowboy care prefera sa conduca masina". El a povestit o intilnire avuta cu George Bush, in 2005, la scurt timp dupa ce acesta a fost reales sef al statului. Atunci, Fox l-a invitat pe liderul de la Casa Alba la o plimbare calare, pentru a sublinia prietenia lor si apropierea dintre cele doua tari. George Bush s-a cam speriat, insa, si "a dat inapoi la vederea calului". "Noi, iubitorii de cai, ne dam seama atunci cind alti oameni nu impartasesc aceleasi pasiuni si sentimente’’, povesteste fostul presedinte mexican in noul volum. Cu toate acestea, Vincente Fox a spus despre Bush ca e "cel mai tupeist om intilnit vreodata".

Potrivit ziarului britanic ,,Daily Telegraph’’, George Bush are o ferma destul de mare in Texas, pe care a cumparat-o in 1999. Aici ii place sa vineze porumbei si sa ingrijeasca gardurile vii. Nici un cal nu traieste insa la aceasta ferma. Singurele animale mari de pe proprietatea lui George Bush sint cinci vite.

Vincente Fox a fost, in perioada petrecuta la guvernare, unul dintre aliatii apropiati ai Washingtonului. In ultima perioada, tot mai multi prieteni de-ai lui Bush au facut dezvaluiri jenante despre liderul de la Casa Alba. In plus, presedintele american pare sa fie parasit, fara prea multe regerete, de aproape toti membrii echipei sale din administratie. Intrebat recent daca ii e dor de Bush, fostul secretar al Apararii Donald Rumsfeld a raspuns sec: "Nu". (Rumsfeld a demisionat din functia de ministru al Apararii, la finele anului trecut).