Coruptia si lipsa de transparenta a sistemului politic persista in Cehia in ciuda unei usoare imbunatatiri a situatiei, a declarat ambasadorul SUA in aceasta tara, Richard Graber. Declaratia a fost facuta la o conferinta pe tema "transparentei si eti
Coruptia si lipsa de transparenta a sistemului politic persista in Cehia in ciuda unei usoare imbunatatiri a situatiei, a declarat ambasadorul SUA in aceasta tara, Richard Graber. Declaratia a fost facuta la o conferinta pe tema "transparentei si eticii" organizata de Ambasada SUA. Graber a afirmat ca rapoartele de la Transparency International (TI) si alte organizatii de profil arata ca problema coruptiei persista in multe domenii de activitate din Cehia. Exista rapoarte referitoare la cazuri de coruptie in guvern si in mediul de afaceri, a spus el. "Este important sa dam prilejul omenilor din diferite state si sisteme sa se intilneasca, sa faca schimb de opinii si sa incerce sa gaseasca solutii", a spus Graber, adaugind ca aceste probleme nu vor disparea niciodata si sint imposibil de eliminat in totalitate. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.