Un nou studiu despre cancer arata ca virusul papiloma uman (HPV), care se transmite pe cale sexuala si care cauzeaza cancerul cervical, poate produce cancer in zona gatului la cei care practica sexul oral. Potrivit studiului, sexul oral neprotejat e
Un nou studiu despre cancer arata ca virusul papiloma uman (HPV), care se transmite pe cale sexuala si care cauzeaza cancerul cervical, poate produce cancer in zona gatului la cei care practica sexul oral. Potrivit studiului, sexul oral neprotejat este una din cauzele majore ale afectiunilor deseori asociate cu fumatul sau abuzul de alcool. Cei infectati cu virusul HPV au de 32 de ori mai multe sanse sa dezvolte o forma de cancer oral, fata de cei care la care virusul este absent, potrivit Maurei L. Gillison, un profesor de oncologie si epidemiologie la Institutul Medical John Hopkins din Baltimore, SUA. Acest studiu arata ca virusul HPV este un factor de risc pentru cancer, ce nu trebuie neglijat. Cocluzia cercetatorilor este ca riscul de a contracta cancer de tip oral creste odata cu numarul partenerilor cu care o persoana practica sex oral. Rezultatele pot reprezenta explicatia pentru care in ultimii ani, tot mai multi tineri, care nu sunt mari fumatori sau consumatori de alcool, dezvolta cancere orale. Acest lucru contrazice preconceptiile actuale, conform carora multi tineri practica sexul oral, sustinand ca este mai sigur. Si prin aceasta forma de relatii sexuale se pot transmite boli destul de grave.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.