Prestatia starului pop din ultima vreme este mai putin jalnica decit reactiile pe care le-a stirnit pe Internet.

Spectacolul sustinut de Britney Spears la Video Music Awards saptamina trecuta a fost un fiasco. In mod clar, ea nu este in forma, era nepregatita pentru un „show de revenire" de anvergura asta, s-a impiedicat, avea o expresie extrem de fortata si de incordata, era prea dezbracata pentru kilogramele pe care le are acum si coregrafia a fost demna de o serbare de sfirsit de an intr-o scoala generala.

Dupa reactiile pe care le-a avut in presa, toata lumea a vrut sa vada inregistrarea. „Britney Spears VMA video" au intrat in Top 10 cele mai cautate cuvinte, conform Google Trends. Pe YouTube, primele video-uri care apar sint reactii de-ale fanilor sau ale celor care o antipatizeaza, fara insa sa o poata ignora. De la barbati cu peruci blonde care se maimutaresc in fata camerei de filmat pina la adolescente care „simt nevoia sa se exprime in legatura cu asta", dar nu stiu exact ce anume vor sa zica.

Spears a devenit o tinta atit de usoara pentru mass-media si, in general, pentru oricine are chef sa faca un comentariu in legatura cu ea, incit a devenit patetic si ingrozitor de plictisitor. E ca si cum ai vedea un om cazut pe strada si toti cei care trec pe acolo il mai lovesc o data cu piciorul, pentru ca vulnerabilitatea lui ii face sa se simta puternici.

Nu are nici o legatura cu simtul critic, nu este vreo manifestare a unui bun-simt care se simte agresat de miscarile de marketing ale starului pop, nici macar de umor nu poate fi vorba. Nu stiu ce mi se pare mai jalnic: Britney Spears dansind mahmura la MTV sau tipul gras, cu peruca si cu o culoare oribila de ruj pe buze (si chiar pe pometi) care se strimba in fata unui web-cam imitind-o si incercind sa atraga atentia.

S-a zis ca performanta ei de dansatoare seamana cu cea de mama. Ca e grasa, ca are probleme cu drogurile, ca este exploatata de o industrie care traieste de pe urma dramelor ei personale, ca a fost fortata de avocatul ei sa accepte sa cinte in deschiderea show-ului de pe MTV, ca este disperata dupa atentie si ca celebritatea a distrus-o. Se vorbeste despre ea in clisee, este urmarita in permanenta de paparazzi si parodiata de propriii fani.