Semnarea contractului se va face in trei saptamini dupa Ramadan.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis vinzarea participatiei majoritare la uzina Electroputere Craiova catre firma saudita Al Arrab Contracting Company, contractul cuprinzind si preluarea integrala a datoriilor de 60 de milioane de euro ale societatii.

"Colegiul Director al AVAS a decis, in sedinta din 20 septembrie, finalizarea tranzactiei de privatizare a Electroputere Craiova cu compania saudita Al Arrab Contracting Company Limited. De asemenea, a fost aprobata si forma finala a contractului de vinzare-cumparare de actiuni, forma ce nu contine scutiri de la plata datoriilor pe care societatea craioveana le are catre stat", potrivit unui comunicat al Autoritatii. Surse din AVAS au declarat, pentru Cotidianul, ca semnarea contractului se va face dupa terminarea sarbatorii religioase a musulmanilor - Ramadanul (pe 12 octombrie).

In luna iunie, AVAS a selectat oferta Al Arrab pentru privatizarea uzinei de la Craiova. Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste 120 de milioane de euro.