Peste 300 de persoane au participat joi, la Clubul Muzeului Taranului Roman, la dezvelirea celei mai neconventionale opere de arta din peisajul bucurestean. O uriasa statuie a Evei biblice, opera sculptorului Adrian Ilfoveanu, a fost invelita in 70 d
Peste 300 de persoane au participat joi, la Clubul Muzeului Taranului Roman, la dezvelirea celei mai neconventionale opere de arta din peisajul bucurestean. O uriasa statuie a Evei biblice, opera sculptorului Adrian Ilfoveanu, a fost invelita in 70 de kilograme de carnati de Plescoi si expusa privirilor in cadrul unui eveniment cultural destinat sa traga un semnal de alarma pentru salvarea valorilor traditionale romanesti. Cu aceeasi ocazie, s-a dat citire unei "Proclamatii de la Plescoi", in care autorii avertizeaza: "Suntem pe cale de a ne pierde identitatea culturala. Sub asaltul consumismului ieftin si facil, a civilizatiei de tip fast-food, ne pierdem traditiile. Si, daca pentru inchegarea traditiilor si afirmarea lor a fost nevoie de sute de ani, le distrugem acum cu viteza cu care mancam un hamburger". In cadrul evenimentului, care a fost realizat cu sprijinul vinurilor Val Duna si a apei minerale Poiana Negri, au fost prezentate si noua fotoportrete pe panza ale unor batrane carnatarese din Plescoi, realizate de Nicu Ilfoveanu. (C.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.