Renate Weber a declarat ieri, la lansarea candidatilor liberali pentru europarlamentare, ca PNL este singurul partid in care ar fi putut sa faca politica in Romania, mentionand ca prima pozitie pe lista PNL reprezinta "o onoare, dar si o uriasa respo
Renate Weber a declarat ieri, la lansarea candidatilor liberali pentru europarlamentare, ca PNL este singurul partid in care ar fi putut sa faca politica in Romania, mentionand ca prima pozitie pe lista PNL reprezinta "o onoare, dar si o uriasa responsabilitate" pentru ea. "Este o onoare pentru mine, dar si o uriasa responsabilitate sa fiu pe prima pozitie a listei PNL pentru europarlamentare", a declarat Weber, citata de Mediafax.Ea si-a exprimat speranta ca, din experienta acumulata in societatea civila, va ajuta la reformarea vietii politice romanesti. "Singurul partid in care as fi putut sa fac politica in Romania este PNL. Este partidul in ale carui valori am crezut in permanenta", a completat Renate Weber.In ceea ce priveste activitatea sa in Parlamentul European, Weber a spus ca are cateva proiecte, declarandu-se un sustinator al parlamentarismului, motiv pentru care va milita la Bruxelles pentru cresterea rolului Parlamentelor nationale. Nu in ultimul rand, Renate Weber a atras atentia asupra faptului ca politica la nivelul Parlamentului European "nu se face conflictual, ca la noi".Delegatia Permanenta a PNL a aprobat ieri lista candidatilor liberali la alegerile europarlamentare. Primele locuri ale listei liberalilor pentru europarlamentare sunt ocupate, in ordine, de catre Renate Weber si Daniel Daianu. Pe locul al treilea se afla Adina Valean - vicepresedinte al grupului ALDE, urmata de Cristian Busoi, deputat si europarlamentar, de Ramona Manescu, Mogor Csibi, Stejarel Olaru, Iulia Huiu, Horia Toma, Cristian Anghel.Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, este pe locul 45 al listei PNL pentru euroalegeri. Fostul ministru de Externe liberal Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca prezenta Renatei Weber si a lui Daniel Daianu pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare "ofera un fericit exemplu de optiune politica".Ungureanu a participat la prima parte a prezentarii candidatilor PNL pentru europarlamentare. La plecare, el a declarat ca lista PNL pentru europarlamentare se bazeaza pe "forta intelectuala a viitorilor europarlamentari"."Sper ca o compozitie care pune in evidenta forta intelectuala a viitorilor nostri europarlamentari are mult mai multe sanse de a evoca Romania la Bruxelles decat ar avea o lista compusa din activisti de partid. Prezenta Renatei Weber si a lui Daniel Daianu pe lista ofera un fericit exemplu de optiune politica", a declarat Ungureanu.Intrebat care au fost motivele pentru care a renuntat la a mai candida din partea PNL la europarlamentare, Ungureanu a spus ca a fost o optiune personala. "Motivul pentru care nu ma aflu pe lista este foarte simplu: a fost o optiune personala", a spus Ungureanu.Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a anuntat miercuri seara, dupa validarea de catre Biroul Politic Central a listei pentru Parlamentul European, ca Mihai Razvan Ungureanu va conduce Comitetul de sprijin al candidatilor pentru euroalegeri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.