Vineri, De la ora 17.00, la Ateneul Roman are loc un recital de lieduri de Beethoven, Schubert, Liszt, Ravel, Fauré si Richard Strauss, solisti fiind tenorul Michael Shade si pianistul Justus Zeyen. De la ora 19.30, London Symphony Orchestra, dirijata de Sir Colin Davis, va cinta Simfonia a 3-a („Eroica") a lui Beethoven si Concertul nr. 5 pentru pian al aceluiasi compozitor cu participarea renumitului pianist rus Evgheni Kissin (foto). Seara e inchisa de Orchestra Baroca din Freiburg, cu un program incluzind piese de J.F. Fasch, J.D. Zelenka, J.G. Pisendel si J.S. Bach. La Sibiu, Sala Thalia gazduieste, de la ora 18.30, un spectacol sustinut de Basel Chamber Orchestra sub bagheta lui Giovanni Antonini.

Simbata, in matineu, de la ora 11.00, la Sala Mica a Palatului, cvartetul „Contempo" interpreteaza lucrari enesciene, invitat special fiind pianistul englez James Lisney. De la ora 17.00, la Ateneu rasuna acorduri de muzica contemporana de Richard Strauss, Jim Parker, Dan Dediu, J. Van der Rost si Jan Koetsier. Opera lui Paul Constantinescu, „O noapte furtunoasa", in regia Catalinei Buzoianu, incepe la ora 18.00 la Opera Nationala din Capitala, in timp ce Filarmonica din München dirijata de Ion Marin interpreteaza lucrari de Hindemith si Prokofiev la Sala Mare a Palatului, incepind cu ora 19.30. La Ateneu, de la ora 22.30, este seara muzicii baroce franceze, solisti fiind soprana Sophie Denaman si tenorul Leif Aruhn Solen.

Duminica, dupa recitalul de la ora 11.00 cu piese enesciene („Sept chansons de Clément Marot", suitele de pian etc.) de la Sala Mica a Palatului, Ateneul Roman ofera inca o seara de lieduri. Lucrarile unor compozitori precum Sibelius, Grieg, Schubert sau Richard Strauss sint interpretate de soprana Camilla Tilling si de pianistul Paul Rivinius. De la ora 19.30, in Sala Mare a Palatului, Filarmonica din München si dirijorul Ion Marin vor cinta Simfonia nr. 1 de Enescu si „Carmina Burana" a lui Carl Orff, la care isi vor da concursul Corul Filarmonicii si Madrigalul. Solisti vor fi soprana Simina Ivan, tenorul Cosmin Ifrim si baritonul Stefan Ignat. (V.P.)