Uniunea Ciclista Internationala (UCI) a anuntat ca americanul Floyd Landis a fost deposedat de titlul de castigator al Turului Frantei editia 2006, din cauza dopajului, acesta fiind atribuit celui de-al doilea clasat, spaniolul Oscar Pereiro. Landis
Uniunea Ciclista Internationala (UCI) a anuntat ca americanul Floyd Landis a fost deposedat de titlul de castigator al Turului Frantei editia 2006, din cauza dopajului, acesta fiind atribuit celui de-al doilea clasat, spaniolul Oscar Pereiro. Landis fusese testat pozitiv cu testosteron la capatul etapei a 17-a, pe care a si castigat-o, cu trei zile inaintea incheierii "Marii Bucle". Apelul pe care ciclistul l-a facut la Curtea Independenta de Arbitraj a SUA a fost respins joi, la aproape patru luni dupa audierile care au avut loc la Los Angeles. Lui Landis, care s-a ales si cu o suspendare de doi ani, i-a mai ramas o singura cale de atac, si anume sa se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv. "S-a facut dreptate. Sistemul antidoping functioneaza. Este un rezultat bun, chiar daca este regretabil orice control pozitiv", a declarat presedintele UCI, Pat McQuaid.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.