Preturile mari la terenurile din locatiile centrale ale Bucurestiului nu mai reusesc, de o buna bucata de vreme, sa surprinda investitorii. In conditiile restrictiilor impuse la acest capitol de oferta extrem de scazuta si, in consecinta, de preturil
Preturile mari la terenurile din locatiile centrale ale Bucurestiului nu mai reusesc, de o buna bucata de vreme, sa surprinda investitorii. In conditiile restrictiilor impuse la acest capitol de oferta extrem de scazuta si, in consecinta, de preturile din ce in ce mai mari, investitorii s-au orientat in alte directii decat centrul Capitalei pentru a-si derula activitatile, respectiv zonele de sud, est si vest. Paradoxul acestei situatii este dat de schimbarea raportului dintre cerere si oferta. Astfel, suplimentarea cererii pentru terenurile din aceste zone ale Capitalei, datorita pretului mai scazut al acestora, a dus tocmai la cresterea preturilor, in proportionalitate directa cu interesul dezvoltatorilor. Monica Marin, Partner Manager al companiei imobiliare EuroMetropola, este de parere ca, in mod evident, "cresterea preturilor terenurilor din aceasta zona se datoreaza exclusiv proprietarilor si este pur speculativa"."In momentul in care aceste zone periferice au intrat in atentia dezvoltatorilor de proiecte imobiliare, proprietarii au devenit capriciosi, nu mai accepta orice oferta de pret", se arata intr-un comunicat al Diana Metiu International. Argumentele proprietarilor deriva din faptul ca acestia sunt constienti ca terenurile lor au cateva atuuri care nu se regasesc si la proprietatile amplasate in zonele mai centrale, printre care se numara si regimul de inaltime mult mai permisiv. Monica Marin observa si ea ca, "desi infrastructura nu este deloc pusa la punct in aceste zone periferice, proprietarii mentin preturile ridicate, incurajati fiind si de proiectele de anvergura, care se anunta in anumite zone, precum un hotel, un hipermarket, sau un alt obiectiv de interes major pentru populatie". In acest sens, reprezentanta EuroMetropola aduce exemplul zonei Vitan Barzesti, unde s-a ridicat noul hotel de 4 stele, Rin. "Conform unei declaratii de presa facute de catre initiatorii proiectului, in urma cu doi ani, cele 7 hectare care se afla acum in proprietatea hotelului au fost achizitionate la pretul de 50 de euro/mp. Intre timp, preturile terenurilor din aceasta zona au explodat, atingand valori cuprinse intre 1600 si 2000 de euro, in functie de amplasament".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.