Dupa ce Cabinetul sau a primit o palma zdravana prin respingerea de catre Senat a ordonantelor de restructurare a Guvernului, premierul Tariceanu a avut un deja-vu si a inteles: FSN-ul se intoarce. Desi Geoana spune ca nu va sprijini un Guvern PD-PLD, iar Boc zice ca nu vrea la guvernare, premierul este de parere ca PD si PSD „au o buna intelegere ca intre vechi tovarasi de lupta“. Urmeaza motiunea de cenzura! Tariceanu se tine tare si si-a amenintat colegii ca demisioneaza daca acestia negociaza cu PSD.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala in cazul ordonantelor referitoare la restructurarea Guvernului, respinse in plenul Senatului. Totusi premierul a declarat ca PNL nu ia in calcul varianta unei demisii a Cabinetului, acuzand totodata PSD ca recurge la santaj prin intermediul motiunii de cenzura. Tariceanu a mai spus ca are indoieli in privinta trecerii prin Parlament a motiunii. El a adaugat ca, in ultimele zile, se poarta negocieri intre PD si PSD. „Vedem ca vechile legaturi de pe vremea FSN-ului nu s-au distrus in totalitate. PD si PSD au o buna intelegere ca intre vechi tovarasi de lupta si, in felul asta, se va lamuri electoratul ca PD nu este decat un impostor pe zona de centru-dreapta“, a adaugat seful Executivului. Tariceanu a adaugat ca „este posibila“ o varianta de guvern PD-PSD. Chestionat cu privire la posibila existenta a unor intalniri PNL-PSD, Tariceanu a spus: „PNL nu este dispus sa discute cu PSD atunci cand PSD recurge la santaj prin motiunea de cenzura. In spatele declaratiilor domnului Geoana se ascunde dorinta PSD de a intra la guvernare“.

Anticipatele, aproape excluse
Vorbind tot despre variantele de lucru pe termen scurt, liberalul Crin Antonescu a declarat ca alegerile anticipate, dupa o eventuala cadere a Cabinetului Tariceanu, sunt „aproape excluse“. „Majoritatea parlamentarilor vor prefera orice guvern alegerilor anticipate. Cine doreste cu tot dinadinsul caderea actualului guvern trebuie sa se gandeasca ca ajunge practic la un guvern, eventual, si personal al domnului presedinte Basescu, care va trece prin Parlament in contrapondere cu anticipatele“, a declarat Antonescu.

Sau nu?!