Fie ca au vrut, fie ca nu au vrut, consilierii PSD din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti au demisionat.

Cel putin 10 din cei cei 12 alesi ai PSD au renuntat la functii dupa o sedinta a Comitetului Executiv al PSD Bucuresti. Doi dintre cei 12, Liviu Goncea si Mihai Voicu, dupa ce si-au depus demisiile la partid, s-au razgindit. Prea tirziu insa pentru ca, potrivit liderului PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, cei doi au pierdut si mandatul de consilier, si apartenenta la PSD. „Am votat sa fie exclusi din partid si din acest moment nu ne vor mai reprezenta. O sa facem o instiintare si catre CGMB ca au fost exclusi din partid, iar conform legii nu vor mai putea fi consilieri generali si votul lor din consiliu este nul", spune Vanghelie. Potrivit acestuia, decizia demisiei in masa a consilierilor PSD a fost luata ca un gest de fronda la adresa primarului general Adriean Videanu. Potrivit lui Vanghelie, PSD nu va numi alti consilieri, insa celelalte partide au posibilitatea prin lege sa propuna inlocuitori.

In replica, Adriean Videanu a declarat ca demisia consilierilor PSD este doar un gest de imagine. „Este un gest de imagine care, dintr-un punct de vedere, demonstreaza lasitate, iar dintr-un alt punct de vedere, este un gest corect si normal, pentru ca, timp de trei ani, consilierii PSD nu au avut nici un fel de initiativa, n-au facut nici macar un proiect de modernizare a orasului. Paguba-n ciuperci!", a spus primarul.