"Avem obligatia sa solicitam aflarea urgenta a adevarului in legatura cu incalcarea grosolana a legii penale chiar de catre cei pusi sa o apere si sa o aplice", se arata in comunicatul de presa al grupului parlamentar al PSD. Vicepresedintele Camerei
"Avem obligatia sa solicitam aflarea urgenta a adevarului in legatura cu incalcarea grosolana a legii penale chiar de catre cei pusi sa o apere si sa o aplice", se arata in comunicatul de presa al grupului parlamentar al PSD. Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, sustine ca cererea este justificata din moment ce controlul efectuat la DNA de catre sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii dateaza inca din vara, iar pana acum nu s-a luat nici o masura, in pofida neregulilor grave semnalate in textul ce a aparut in presa. "Deja doua luni sunt mult prea mult pentru a lasa o stare de lucruri sa continue", a spus Nicolicea. Situatia este cu atat mai ingrijoratoare, cu cat DNA a declansat o campanie publica de acuzatii la adresa CSM, iar incertitudinile persista prin neprezentarea oficiala a ilegalitatilor ce ar fi fost comise de catre procurorii anticoruptie in exercitiul functiunii, sustine pesedistul. Deputatul George Baesu l-a completat afirmand ca cei de la Departamentul National Anticoruptie folosesc o practica imprumutata de la infractori: "Hotul striga <<Hotii>>". Cei doi au propus ca, in cazul unei reforme constitutionale, sa se intareasca si rolul CSM. Astfel, mandatul membrilor sai ar trebui sa creasca de la sase la noua ani, iar cel al presedintelui CSM de la un an la trei. (A. ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.