Acuzat de trafic de influenta, fiul fostului sef al Statului Major General, Mircea Chelaru jr acuza procurorii DNA de incalcarea flagranta a Codului de procedura penala. Avocatul sau a sustinut ca din dosar au fost distruse probe care ar fi dovedit netemeinicia acuzatiilor care sunt aduse clientului sau. Avocatul lui Mircea Adrian Chelaru, Nicolae Cladoveanu, a incercat sa dovedeasca in instanta ca procurorii nu numai ca nu au reusit sa demonstreze fara dubiu acuzatia de trafic de influenta, dar ca au incalcat pe parcursul anchetei o serie de prevederi ale Codului de procedura penala.

Procurorii sustin ca Mircea adrian Chelaru a pretins si primit suma de 4.000 de euro de la un politist (denuntatorul sau) pentru a-i facilita acestuia transferul intr-un post mai bun. Procurorii si-au sustinut acuzatiile cu inregistrari ale unor convorbiri telefonice si cu probele obtinute in cadrul unui flagrant.

Flagrantul este indoielnic
Prima neregula semnalata de aparatorul lui Chelaru face referire chiar la flagrantul care a dus, in urma cu doi ani, la retinerea lui Adrian Chelaru. Conform motivelor de apel depuse ieri in instanta, recuperarea banilor marcati s-a facut la doua ore de la consumarea flagrantului, dar fara martori asistenti, asa cum prevede Codul de procedura penala. Din cele 84 de fotografii facute cu aceeasi ocazie, nici una nu a surprins momentul in care Chelaru junior a luat banii. Usoarele urme de substanta fluorescenta prezente pe dosul mainilor lui Mircea Adrian Chelaru (nu pe palme) ar evidentia fie incapacitatea acestuia de a apuca in mod firesc obiectele pe care doreste sa le manipuleze, fie faptul ca afirmatia sa, conform careia a avut un gest de respingere la vederea plicului cu bani este sustenabila, cu atat mai mult, cu cat nu exista suport fotografic al momentului in care ar fi luat banii respectivi.

Probe distruse, interceptari suspecte