Intel a anuntat in cadrul evenimentului Developer Forum ca va lansa in prima jumatate a anului viitor platforma "Menlow", destinata accesului la internet prin intermediul dispozitivelor de buzunar.

Aceasta este alcatuita dintr-un procesor cu nume de cod "Silverthorne", bazat pe o microarhitectura pe 45 nm cu consum redus de energie, si pe un nou chipset, cu nume de cod "Poulsbo". Platforma ar putea fi incorporata intr-o placa de baza cu dimensiuni de 74 x 143 mm.

Noul procesor Silverthorne are un consum de energie de zece ori mai scazut decat procesoarele actuale low-voltage (bazandu-se pe estimatele de preproductie). Cu acelasi prilej a fost prezentata si urmatoarea generatie a platformei "Montevina".

Montevina include noul procesor mobil high-k pe 45 nm si urmatoarea generatie de  chipset cu suport pentru memoriile DDR3. Aceasta va fi prima tehnologie Intel pentru notebook-uri, care va oferi optional tehnologii wireless incorporate de tip Wi-Fi si WiMAX, pentru acces la internet in banda larga.