Un plasture cu testosteron poate rezolva problema scaderii dorintei sexuale in cazul femeilor care au suferit o interventie chirurgicala de extirpare a uterului sau ovarelor.

Majoritatea cercetarilor vizand sexualitatea isi concentreaza e
Un plasture cu testosteron poate rezolva problema scaderii dorintei sexuale in cazul femeilor care au suferit o interventie chirurgicala de extirpare a uterului sau ovarelor.

Majoritatea cercetarilor vizand sexualitatea isi concentreaza eforturile asupra problemelor sexuale masculine. Pilule celebre, plasturi miraculosi, psihoterapii inedite... Dar pentru femei, iata ca arsenalul pus la indemana lor pentru a-si imbunatati sexualitatea este relativ sarac. Recent insa a fost lansat un plasture cu testosteron, care ajuta femeile sa-si regleze libidoul. Cu precizarea expresa ca plasturele nu este indicat tuturor femeilor. Ci exclusiv femeilor care au suferit o interventie de extirpare a uterului sau ovarelor. Pentru celelalte, deocamdata, nici o veste buna! Femeile aflate in aceasta situatie delicata, dublata de scaderea libidoului, s-au aflat in atentia unui laborator farmaceutic. Cercetarile intreprinse de acesta s-au finalizat cu producerea unui plasture care compenseaza lipsa testosteronului la femeile supuse ablatiei de uter si ovare.

Potrivit conferentiarului doctor Daniel Popescu, dupa asemenea interventii chirurgicale, pacientele se confrunta cu stoparea secretiei de estrogeni si testosteron. Or, acesti hormoni au un rol esential in ameliorarea sexualitatii.  
Cu acest plasture care asigura testosteronul care se asociaza cu estrogenul si, astfel, femeia poate avea o viata sexuala normala. Noul tratament este un lucru bun, considera Jean Belaisch, ginecolog. Specialistul avertizeaza insa ca prescrierea acestui plasture ar trebui sa se faca numai tinand seama de profilul psihologic al pacientei.


DEZAVANTAJE. Necesarul de testosteron sau de estrogeni este diferit de la o femeie la alta, ceea ce presupune un tratament personalizat. Fiecare femeie produce, de exemplu, intre 100 si 400 de micrograme de testosteron zilnic. Iar acest plasture poate asigura aproximativ 300 de micrograme.

Testosteronul este un hormon masculin. Daca parul se ingrasa mai repede, vocea devine mai guturala si apare acneea, acestea pot fi efecte ale hormonului masculin. Dar nu intrati in panica, deoarece aceste efecte dispar dupa ce ati renuntat la plasture. Important in aceste cazuri este sa cantariti intre avantajele si dezavantajele produsului. Si, in acest sens, 96% dintre femei s-au declarat interesate de a apela la acest plasture.

Produsul se comercializeaza deja in cateva tari din UE la preturi intre 50 si 55 de euro cutia cu opt bucati. Se foloseste un plasture la trei-patru zile, cateva saptamani. Acest tratament este contraindicat femeilor suferinde de cancer mamar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.