Productie Marea Britanie, 2007, „I Really Hate My Job“ („Am o slujba naspa rau“) se incadreaza in tiparul, daca-i putem spune asa, filmului european. O poveste relativ simpla, care nu face uz de efecte gratuite, cu personalit
Productie Marea Britanie, 2007, „I Really Hate My Job“ („Am o slujba naspa rau“) se incadreaza in tiparul, daca-i putem spune asa, filmului european. O poveste relativ simpla, care nu face uz de efecte gratuite, cu personalitati feminine complexe.

Cinci femei, un restaurant de mana a doua din Soho, o singura noapte. Suna telefonul. Un actor faimos urmeaza sa vina la cina. Va schimba aceasta vizita soarta restaurantului londonez posomorat sau pe cea a femeilor? Cele cinci - Abby, Alice, Suzie, Madonna si Rita - au in comun doar slujbele lor naspa, care nu le ofera nici o satisfactie, nici un punct de plecare. Desi, la prima vedere, putem spune ca este vorba de trei chelnerite, o bucatareasa si o spalatoreasa, fiecare dintre acestea se considera altceva. Avem de-a face cu o artista, o actrita, o amanta, o scriitoare si o ganditoare. Cele cinci personaje feminine sunt interpretate de Neve Campbell, Shirley Henderson, Alexandra Maria Lara, Anna Maxwell Martin si Oana Pellea. Replicile spumoase din discutiile despre teama de a imbatrani, despre visurile de a face orice altceva in afara de a lucra intr-un restauran t de mana a doua cu iluzii de maretie, fac deliciul spectatorilor. Clientii care vin si pleaca n-au idee de ceea ce le preocupa pe cele cinci. Mai un sobolan prin bucataria restaurantului, mai o critica, chiar si arta, dar, mai ales, asteptarea care pare tot mai lunga a vedetei de la Hollywood care va lua masa sub ochii si atentia lor.
Este prima data cand actritele Oana Pellea si Alexandra Maria Lara au roluri vorbite exclusiv in limba engleza, ceea ce a fost o adevarata provocare, dupa cum au declarat pe scena de la TIFF 2007, unde filmul a avut premiera mondiala, in luna iunie a acestui an. Avand in vedere ca acesta (Rita) este primul rol de comedie al Oanei Pellea, actrita s-a descurcat admirabil. „Am ajuns la o varsta cand nu mai trebuie sa dovedesc nimic“, a spus aceasta, precizand ca de acum inainte va juca numai roluri care sa-i faca placere.

'Rita>>, un rol ravnit si de unele actrite ale lui Almodovar
Oana Pellea a fost aleasa sa joace in filmul lui Oliver Paker, dupa ce echipa filmului a cautat actrita potrivita in America de Sud, SUA, Marea Britanie si in Spania, printre actritele favorite ale regizorului Pedro Almodovar. „A fost un rol foarte ravnit, pentru ca este foarte ofertant.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.